Mosonmagyaróváron lesz a Gyurkovics Tibor  vers- és prózamondó verseny döntője

Mosonmagyaróváron lesz a Gyurkovics Tibor  vers- és prózamondó verseny döntője

- Kategória: Egyéb

A Zalai Közművelődésért Egyesület és Gyurkovics Tibor özvegye, Gyurkovics Györgyi, Gyurkovics Tibor emlékét ápolandó, s a versmondó kultúra erősítését szolgáló szavalóversenyt hirdet.

Sajtótájékoztató keretében jelentették be ezt minap Mosonmagyaróvárott a Hansági Múzeumban, ahol a jeles költő emlékét egy, a tárgyaiból berendezett szoba is őrzi. A verseny támogatói között köszönthetik Balog Zoltánt, az Emberi Erőforrás Minisztériumának miniszterét, Nemzeti Kulturális Alapot, a Magyar Művészeti Akadémiát, s Mosonmagyaróvár önkormányzatát is.

A verseny megyei elődöntőit Sopron, Szombathely és Zalaegerszeg városában rendezik meg 2015 októberében. Mindhárom megyében 3 fős zsűri értékeli a produkciókat. Gyurkovics Györgyi, Farkas Tibor és egy-egy helybeli neves szakember választja ki a három elődöntő után azt a kb. 30 főt, akik részt vehetnek a mosonmagyaróvári döntőn.

Nevezni Gyurkovics Tibor egy választott versével, prózájával és egy, a magyar irodalomból választott vers, vagy prózai művel lehet.

A verseny ifjúsági (15-22 éves) és felnőtt kategóriában zajlik.

Jelentkezni 2015. szeptember 10-ig lehet.

A döntőre Mosonmagyaróváron 2015. november 4-én kerül sor.

A jelentkezési lap a www.zke.oldalunk.hu lapról tölthető le.

Fotó: Balassa Tamás

215/4

Ez is érdekelhet...

Ne vásároljunk, vagy béreljünk meggondolatlanul élő nyulat húsvétra!

Húsvét közeledtével a felelős állattartásra, ezen belül különösen