Kulturális programok a városi könyvtárban

Kulturális programok a városi könyvtárban

- Kategória: Egyéb

A helyi kortárs művészet iránt érdeklődő mosonmagyaróváriak februárban Móczi Sándor képzőművész képeivel ismerkedhetnek meg. A március 23-ig nyitva tartó tárlaton a jánossomorjai alkotó mediterrán hangulatot idéző festményeit láthatjuk. A 20 évet tengeren töltő egykori hajószakács a Duna-kanyarban született, és bő évtizede költözött Jánossomorjára. „A festés – mondja az Óvárosi kávéház kiváló séfje – több mint hobbi számomra”. Élményfestő, hiszen azok az emlékek inspirálják, amelyeket kontinenstől kontinensig hajózva őriz.

A nemzetközi nőnap a mindenkori nők csodájának állít emléket. Annak a csodának, amelyet írók és költők tucatjai próbáltak megfejteni az évszázadok során, és amelyet nem kevesebb művész vizuálisan is megjelenített. Ez a csoda az erőről, a kitartásról, a gondoskodásról és a szépségről szól. A lányokat, asszonyokat köszönti a könyvtár is a március 10-én 17 órakor kezdődő zenés irodalmi délutánja, amelyen Cseh Dóri és Takács András gitármuzsikáját, valamint Kovalszki Márk szavalatát hallgathatjuk.

Elsősorban a szépkorúak között népszerű az immár 10 éve megszervezett „Internet Fiesta”. Az Informatikai és Könyvtári Szövetség kezdeményezéséhez csatlakozó könyvtár március 19-e és 26-a között várja az érdeklődőket. A foglalkozásokon a résztvevők többek között az alábbi témakörökkel ismerkedhetnek meg: fotók az Interneten, helytörténet, Skyp-használat, blogírás.

Április 10-én a költészet napjához kapcsolódó rendezvényen mutatják be Böröndi Lajos 13. verseskötetét. Az új kötet az Elhúzódó tűzszünet címet kapta, s az Összefércelt világ megjelentét követő két esztendő terméséből válogat. A kötetet dr. Nagy István országgyűlési képviselő mutatja be.

Áprilisban kerül majd sor a helyi Bélyeggyűjtőkör kiállítására, májusban Kovács Károlyné patchwork munkáiból láthatunk egy összeállítást. Május 14-én „Még hullanak a levelek” címmel a Mosonmagyaróvári Városvédő Egyesület szervezi az I. világháborúra emlékező estet.

És kérem, ne feledjék minden pénteken „Kerekítő mondókás móka – Kerekítő bábos torna”. Töreki Zsuzsa zenepedagógus által tartott foglalkozásra várják a babákat és mamákat!

V.F.

2015/4

Ez is érdekelhet...

Ne vásároljunk, vagy béreljünk meggondolatlanul élő nyulat húsvétra!

Húsvét közeledtével a felelős állattartásra, ezen belül különösen