Japántól Amerikáig hegedülnek

Japántól Amerikáig hegedülnek

- Kategória: Egyéb

Öt év után, idén júniusban újból megrendezik a Flesch Károly Nemzetközi Hegedűversenyt Mosonmagyaróváron. A díjkiosztó ünnepséget és a győztesek gálakoncertjét június 10-én este 7 órakor tartják a Flesch Központ színháztermében.

Tizenharmadik alkalommal rendezik meg 2018. június 3. és 10. között a Flesch Károly Nemzetközi Hegedűversenyt. Az esemény névadója a város szülötte, aki a 20. század első harmadának kiváló hegedű virtuóza volt. Flesch Károly 1873-ban Mosonban született és 1944-ben Luzernben halt meg. A magyar zenei élet nem nagyon tartotta számon, annak ellenére, hogy zenei munkássága a világ sok országára kiterjedt, élete végéig magyarnak, mosoninak tartotta magát. Hegedű játékával bejárta a nagy koncert termeket. Az utókor számára pedagógiai munkásságával vált világhírűvé. Nagyszerű művészek kerültek ki iskolájából. Halálának 50. évfordulóján az emlékét ápoló Fejes Józsefné Zenei Alapítvány hamvait hazahozatta, azóta a mosoni temetőben nyugszik. Flesch Károly emlékére először 1985-ben hirdetett versenyt szülővárosa.

Az idei, tizenharmadik hegedűversenyre ez év júniusában kerül sor. A megmérettetésre az 1988. január 1. után született pályakezdő művészek nevezhettek Európa bármely országából. Indulhattak továbbá azok a nem európai fiatal muzsikusok is, akik legalább kétéves zenei tanulmányt folytattak a kontinensen.

Az idei versenyre összesen negyvenkilencen neveztek hazánk mellett számos európai országból, de érkezik versenyző Kínából, az Amerikai Egyesült Államokból, Japánból és Koreából is.

A nyitóhangverseny június 3-án, este 7 órakor lesz a Flesch Központ színháztermében. Ezt követően kerül sor az elő- és  középdöntőkre, majd a döntőre. Ezek mindegyike nyilvános és ingyenesen megtekinthető. A díjkiosztó ünnepséget és a győztesek gálakoncertjét június 10-én este 7 órakor tartják a Flesch Központ színháztermében.

További információ a http://fleschviolincompetition.com oldalon.

 

Ez is érdekelhet...

Ne vásároljunk, vagy béreljünk meggondolatlanul élő nyulat húsvétra!

Húsvét közeledtével a felelős állattartásra, ezen belül különösen