Focizni tanítják az ovisokat

Focizni tanítják az ovisokat

- Kategória: Egyéb

Nagy hangsúlyt fektet az utánpótlás nevelésre a Halászi Sportegyesület. Ennek érdekében hosszú ideje részt vesznek a Bozsik-programban is minden korcsoportban. Nemrégiben azonban az egyesület vezetősége a helyi óvodával közösen úgy döntött, a legkisebbek számára is biztosítnak sportolási lehetőséget. – magyarázza Tonomár Róbert elnök.  Elmondta: előzetesen felmérték az igényeket az óvodában. Két szülői értekezletet is tartottak ebben a témában a nagycsoportokban, amik után harminchét gyermek szülei jelezték, hogy részt vennének a programban.

Az edzések a napokban kezdődtek, három csoportra osztva, heti három alkalommal, a délutáni órákban sajátíthatják el az ovisok a labdarúgás rejtelmeit Ekker József edző vezetésével. Az egyesület térítésmentesen biztosította a gyerekek számára a teljes felszerelést. Az elnök kiemelte: az egyesület számára kiemelten fontos az utánpótlás nevelés, ennek pedig első lépcsőfoka, hogy minél fiatalabban, már óvodás korban megismerkedjenek a gyerekek a sportággal és megszeressék azt. Az óvodás fociban résztvevő gyerekeket a későbbiekben szeretnék bevonni a Bozsik-programba is.

Tonomár Róbert hozzátette:jelentős fejlesztések kezdődtek a halászi sporttelepen. Az összességében 75 millió forintos beruházás során első ütemben új kerítést építettek a sportpálya mellett. Elkezdődött már a meglévő épületet felújítása és bővítése, ahol egyebek mellett tárolót, irodát, közösségi teret és új öltözőket alakítanak ki. A fejlesztéshez szükséges forrást társasági adóból gyűjtötte össze az egyesület.

Ez is érdekelhet...

Ne vásároljunk, vagy béreljünk meggondolatlanul élő nyulat húsvétra!

Húsvét közeledtével a felelős állattartásra, ezen belül különösen