Zöld Óvoda cím harmadszor

Zöld Óvoda cím harmadszor

- Kategória: Közélet

A Hildegard Óvoda óvodapedagógusai nagy odafigyeléssel nevelik a gyermekeket a környezettel való együttélésre, mely magában foglalja a környezet tényleges védelmét, beleértve a természetes és mesterséges, ember által létrehozott környezetet is. Olyan szokások, szokásrendszerek, viselkedési formák megalapozásán, valamint azon képességek tudatos fejlesztésén tevékenykednek, amelyek szükségesek a környezettel való harmonikus kapcsolat, a környezet iránti érzékenység, a helyes értékrendszer és a környezettudatos életvitel kialakításához. A természetbarát óvodai élet szervezése során felhívják a gyermekek figyelmét a természet értékeire, szépségeire, a növény- és állatvilág sokszínűségére, változatosságának együttes felfedezésére, ezáltal előmozdítva az értékek óvását.

Az óvodában folyó komoly szakmai munka megfelel a Zöld Óvoda kritériumrendszerben foglalt tartalmaknak, ezért 2014 decemberében a Földművelésügyi Minisztérium és az Emberi Erőforrások Minisztériumának döntése értelmében az óvoda immár harmadik alkalommal nyerte el a „Zöld Óvoda” címet.

Az intézményvezető elmondása szerint a 3-7 éves korú gyermekek sajátosságait figyelembe véve tervezik a környező világ megismerésének tartalmait. Figyelembe veszik, hogy a környezeti nevelés igazi terepe a szabad természet, a közvetlen tapasztalatszerzés, megfigyelés. A legfontosabb azonban a gyermekek számára a példaadás. Az óvodában dolgozó felnőttek mindannyian természetszerető, természetet védő és óvó emberek, a gyermekeket körülvevő környezet biztonságossá, barátságossá, esztétikussá tételén fáradoznak, melyben gyermekeink nap mint nap jól érezhetik magukat, és megfelelően fejlődhetnek.

2015/3

Ez is érdekelhet...

Csökkent a balesetek száma – A rendőrök továbbra is kiemelten figyelnek a szabályszegőkre

Kevesebb közlekedési baleset történt az első félévben, mint