Voluta Vízikarnevál

Voluta Vízikarnevál

- Kategória: Közélet

Sok verseny, színes programok és nagyszámú induló

Idén már kilencedik alkalommal volt hangos a csapatok szurkoló táboraitól a Mosoni-Duna, lezajlott a VOLUTA Nemzetközi Vízikarnevál Mosonmagyaróváron. A VOLUTA a térség egyik legnagyobb turisztikai vonzerővel bíró rendezvénye. Mára a város egyik hivatalos fesztiválja. Több ezren szórakoztak, versenyeztek és szurkoltak a Volután június 25-ke és 28-ka között. A Lajta túra és a sárkányhajók versenye mellett családi programok, koncertek, városi sport és egészségnap is várták az érdeklődőket.

A négynapos fesztivál, verseny évek óta bizonyítottan jó alkalom és lehetőség a közösségépítésre. Mi sem bizonyítja ezt jobban, mint az idei jelentkezők létszáma a sárkányhajó versenyre. A kiírásban a szombati versenyt négy kategóriában hirdették meg: cégek, baráti társaságok MIX, férfi és női; illetve Profi. Ezen kategóriákban a következő nevezések érkeztek: negyven MIX, vagyis vegyes csapat; négy férfi és öt női csapat nevezett be az idei sárkányhajó összecsapásra. A MIX kategórián belül még további három alcsoportot hoztak létre a verseny kiegyenlítettsége miatt, mivel a nagy létszámú jelentkezők között voltak gyengébb és erősebb csapatok. A versenyszabályzatban foglaltak szerint egy hajóegységbe maximum húsz főt lehetett nevezni, melyből egyszerre tizenhat evezős tartózkodhatott a vízen. A versenyen az MKKSZ és az MSSZ versenyszabályi voltak érvényben.

A csapatok versenye a következő eredményeket hozta a nőknél első az SMR, második a Voluta Dragon és harmadik a Vadmacskák. A Férfiaknál első a Voluta Dragon, második az SMR és harmadik az SV Dra­gons. A MIX, azaz vegyes kategória „C” csoportjában első az Eredeti Pudingok, második az 5 Fogú Sárkányok, harmadik a Suri Bau. A „B” csoportban első a Szigeti Hajósok, második a Rekultív, harmadik a Tűzoltók. Az „A” csoportban első az SMR, második a VNT Metal a Transz­for­MERSZ? Pedig a harmadik.

A több kategória miatt érdekes és kiemelendő az első tizenöt legjobb időt evező sárkányhajó csapat felsorolása is, az időmérő futamok alapján: SMR 1:04:01, Altenburg-Idiots 1:05:55, TurBOS 1:05:81, SMR 1:06:03, SV Dragons 1:06:31, Voluta Dragon 1:06:62, Voluta Dragon 1:07:22, SV Dragons 1:07:46, TransforMERSZ? 1:07:63, Voluta Dragon 1:07:98, SMR 1:08:13, Hangover 1:08:16, SMR 1:08:28, SV Dragons 1:08:28, SMR 1:08:34.

A sárkányhajók versenyén túl a Fesztiválon zajlott egy strandröplabda bajnokság is, melyen szintén szép számmal voltak résztvevők, és az eredmények: 1. Sajt (Máté Tamás, Szabó Bence, Gál Kristóf, Nagy Réka), 2. Huba-buba (Győry Patrik, Szabó Norbert, Józsa Máté, Vadász Kata), 3. Sovány vigasz (Nagy Ádám, Frikton Marcell, Horváth Tamás, Zadravecz Vivien).

Ezúton is gratulálunk minden csapatnak, valamint szeretnénk megköszönni a felkészülést, a versenyen való részvételt. Találkozzunk jövőre is Szigetköz legnagyobb vízi fesztiválján a tízedik VOLUTA Nemzetközi Vízi Karneválon!

voluta2  voluta3

2015/12

 

Ez is érdekelhet...

Húsvétkor is figyeltek a közlekedési szabályok betartására

Fokozott közlekedési  ellenőrzést tartottak a rendőrök a húsvéti