Voluta tizenötödször

Voluta tizenötödször

- Kategória: Közélet

Több mint harminc csapat állt rajthoz a hétvégén tizenötödik alkalommal megrendezett Voluta sárkányhajó versenyen Mosonmagyaróváron.

A Mosonmagyaróvári Vízisport Egyesület és a szlovákiai KCK Somorja Vízisport Egyesület tavaly év elején egy közös projekt megvalósítását kezdte el „Közösen egy csónakban” címmel egy szlovák-magyar határon átnyúló pályázatban. A legfőbb cél, a testvérvárosok lakossága között népszerűsíteni a közös vízitúrákkal a dunamenti víziturista lehetőségeket és a Voluta vízifesztivált. 2020-ban már két dunamenti vízitúrát szerveztek az Öreg- és a Mosoni-Dunán, azonban a járványügyi korlátozások miatt több programot 2021-re kellett halasztani.

– A Volutát hagyományosan a Szent Iván éj környékén rendezzük meg. Idén azonban a pandémia miatt kérdéses volt, miként tudjuk megszervezni, illetve a csapatok sem tudtak készülni. Ezért hirdettük meg augusztus végére a sárkányhajóversenyt – mondta el portálunknak Pollhammer Jenő, a Mosonmagyaróvári Vízisport Egyesület elnöke. Az 56 ezer eurós költségvetésű projekt keretében mindkét egyesület eszközöket is beszerzett.

A hétvégén rendezett tizenötödik Voluta sárkányhajó vereseny megnyitóján dr. Árvay István polgármester és Pollhammer Jenő köszöntőjét követően Zsódi Viktor, a Piarista-iskola igazgatója áldotta meg a most vásárolt kajakokat és kenukat.

Az idei versenyen 13 mix, 4 női, 5 férfi, 4 gyerek csapat állt rajthoz. A 2000 méteres mezőnyben kilenc team indult.

Ez is érdekelhet...

Újabb több milliós támogatás a mentőállomásnak

Mintegy 4,5 millió forintnyi összegben támogatta két helyi