Virágok közé álmodott gyermeki csodák

Virágok közé álmodott gyermeki csodák

- Kategória: Közélet

Ötödik alkalommal rendezték meg az Apró kezek, csodakertek elnevezésű gyermek kertépítő versenyt május utolsó vasárnapján, melyet dr. Nagy István országgyűlési képviselő, államtitkár nyitott meg a reggeli órákban. 25 nagycsoportos óvodás és első osztályosokból álló csapat valósította meg a hetek óta tervezett álmot, mellyel a Magyar utcát hosszú hetekre az érdeklődés középpontjába állítja. Lobitz Ákos ötletgazda látta el növényekkel a kis alkotókat, akiknek munkáját Mártonné Máthé Kinga, a Magyar Turizmus Zrt. belföldi igazgatója által vezetett szakmai zsűri bírálta. Minden induló csoport pénzjutalomban részesült a támogatóknak köszönhetően.

Harmadik helyezést ért el a Védd, hogy élhess című alkotással az Ostermayer Óvoda, 2. lett a Haller Iskola 1. a osztály a Szorgos méhék nevet viselő munkával, míg a Vándorserleget az 1. helyezett Bóbita Óvoda 1. csoportja vitte magával a Duna gyermekei című kiskerttel. Mártonné Máthé Kinga igazgató többször járt már Mosonmagyaróváron, de soha nem látott még emeletes madárfészket, de kanalakból pillangót sem. Szakmai szemmel a rendezvényben kiváló turisztikai attrakció teremtési lehetőséget lát, hiszen a régióban lakók számára motiváció is lehet a kiskerteket megnézni, távolabbról pedig új turistákat vonzhat ide a város ennek kommunikálásával a nyári szezonra. Dr. Iváncsics János alpolgármester köszönetet mondott a példamutató közös társadalmi szerepvállalásért, mellyel a város vállalkozói, cégei az ötletgazda által kitalált városvirágosító-nevelő kezdeményezés mellé állnak. Az idén a közönség is szavazhat. A Lautner Cukrászdában elhelyezett szavazógömbökbe kell június 9-ig lehetett leadni a szavazatokat.  A közönségdíjat dr. Árvay István polgármester ajánlotta fel.

Támogatók: Dzsungelország Kft., UFM Bt., Junkerwerk Linder GmbH +Co KG., Zinkpower Moson Kft., Nolato Magyarország Kft., Szabó és Társa Kft., BarnaÚt 2000 Kft., Augsberger Gyepszőnyeg Kft., PEZ Production Europe Kft., Duna Takarék Bank Zrt., Rekultív Magyarország Kft., Füvacop Kft., Teka Magyarország Kft., Greiner Bio-One Hungary Kft., HU-BO Gusto Kft., Belvárosi Üzletkör, Hipp Kft., Dr. Illés Kft., Matécsa Kertészeti Kft., MO Tabak Bt., Empire Klinika, Hoffer Gyula, Mosonmagyaróvár Város Önkormányzata, Mosonmagyaróvár Környezetvédelméért Közalapítvány, Városüzemeltető- és Fenntartó Kft., Flesch K. Kulturális Központ, Bernáthné Cukrászata, Lautner Cukrászat.

Vizsy-Gombosi Lilla (Balassa Tamás felvétele)

 2015/10

Ez is érdekelhet...

Húsvétkor is figyeltek a közlekedési szabályok betartására

Fokozott közlekedési  ellenőrzést tartottak a rendőrök a húsvéti