Vasárnaptól új járatok a helyi buszközlekedésben

Vasárnaptól új járatok a helyi buszközlekedésben

- Kategória: Közélet

Több változás is életbe lép december 13-tól a mosonmagyaróvári helyi buszközlekedés menetrendjében. Ezekről és a várhatóan jövő februártól életbe lépő módosításokról Muráncsik László önkormányzati képviselő, a gazdasági bizottság tagja beszélt portálunknak.

Muráncsik László elmondta: egyik újdonság, hogy  „1M” jelzéssel egy teljesen új járatot használhatnak majd az utasok vasárnaptól. Ennek útvonala megegyezik az eddigi 1-es buszokéval, azzal a különbséggel, hogy lesz megállója a Mofém-gyárnál is.
Az eddigi 2-es járat útvonala megváltozik december 13-tól, az Erkel Ferenc utca után a buszok a Kiserdő és Kálnoki utcákon keresztül járnak majd a városháznál lévő megállóhoz. Ezzel a lakossági igényeket kielégítve a Halászi úti lakótelep kiszolgálása is biztosított lesz. Emellett „2G” jelzéssel egy új járat is működik majd, ami a Károly utcán és Malomszeren közlekedve a Kossuth-gimnáziumnál is megáll. Ezek a járatok hétvégéken is közlekednek.

Muráncsik László kiemelte: februártól további változások várhatók a helyi buszközlekedésben. Így például a jelenlegi úgynevezett „rezsi járatokat” utasok is igénybe vehetik majd. Ezek olyan járatok, amik a végállomástól a vasútállomásra közlekednek jelenleg üresen, utasok nélkül. Lesz továbbá egy új, „7B” jelzésű járat, amivel a végállomástól a Bartók Béla utcán és Fertősoron keresztül lehet majd eljutni a vasútállomásra.
A februári változásokat követően lényeges több helyközi járatot vonnak be a helyi közlekedésbe. A 8-a busz a végállomástól közlekedik majd a mosoni városrészen át a Rév utcáig, míg a „8K” jelzésű buszok ugyanezen az útvonalon, csak fordított irányban járnak. A 10-es járat Majorok és a Duna-lakópark érintésével közlekedik februártól hétköznapokon is. Új járatként működik majd a 11-es busz a végállomástól a városháza és a vasútállomás érintésével a Rév utcáig. A „11K” jelzésű buszok pedig a végállomástól az evangélikus templom, Moson és a vasútállomás megállóhelyeken keresztül a Rév utcáig viszi az utasokat. Ugyancsak új járat lesz a 12-es és „12K” jelzésű, amik útvonala megegyezik a 11-es, illetve 11K buszokéval, ám az ellenkező irányban. Lesz továbbá 13-as járat is a végállomástól a mosoni városrészen és a vasútállomáson keresztül a Gabonarakpartig, valamint a „13K”, ami érinti az evangélikus templomnál lévő megállót is. A 14-es és „14K” jelű buszok útvonala az előzőkhöz hasonló, ám fordított irányban.

A képviselő hozzátette: a tervek szerint lehetőség lesz majd előre megváltott menetjegyek vásárlására is. Ehhez jegykiadó automatákat is telepít majd a szolgáltató. Bevezetik továbbá az egyvonalas bérletet és a napijegyet is.

A december 13-tól érvényes új helyi menetrendet letölthetik itt: Menetrend 2020.12.13-tól

Ez is érdekelhet...

Veszélyesek is lehetnek a nutriák – Egyre nagyobb a számuk a városban

Aranyosak, szelídek és egyre többen vannak a városban.