„Te szedd!”

„Te szedd!”

- Kategória: Közélet

Mosonmagyaróvár Város Önkormányzata idén is csatlakozik az országos “Te szedd!” szemétgyűjtési akcióhoz, melyre  május 15-én, pénteken és 16-án, szombaton kerül sor. Szervező, támogató partnerei a Mosonmagyaróvár Környezetvédelméért Közalapítvány, a Városüzemeltető- és Fenntartó Kft. és a Lapcom Zrt. Az akciónak a környezetvédelmen, környezetszennyezés megelőzésén és a városkép javításán túl komoly közösségépítő szerepe is van, de legfontosabb üzenete a közös társadalmi felelősség, a környezettudatos gondolkodás népszerűsítése. A szemétszedés során csak háztartási szemetet gyűjtünk zsákba kézzel. A nagyobb kupacok, építési törmelék, stb. elszállításáról az önkormányzat gondoskodik folyamatosan az ún. “Tájsebészet” programjában.

Az egész város területét lefedi a szemétszedés, 6 hulladékgyűjtő körzetre, városrészre osztja fel az önkormányzat a várost. Kiemelt figyelemben részesül a Lajta és a Malom-ági Lajta. Dr. Árvay István polgármester felhívására az összes iskola – általános és középiskola – részt vesz az akcióban. Az Egyesület a Városközpontért, az Ipartelepi Lakosok Egyesülete, a Mosoni Polgári Kör, a Mosonmagyaróvári Vízisport Egyesület, a Mofém Körzeti Lakosok Egyesülete, a Majoroki Kör Egyesület, valamint a Fogyatékossággal Élők Nappali Intézménye is csatlakozott az akcióhoz. Így mintegy 2100 fő szed szemetet a városban a két nap alatt. A program koordinátora, lebonyolítója a Mosonmagyaróvári Polgármesteri Hivatal Városfejlesztési- és Fenntartási Osztálya.

A résztvevők előzetesen megkapják a szükséges eszközöket, zsákokat, kesztyűket az országos programgazdától, kijelölik a szemétlerakó/zsákgyűjtő helyeket. Az akció kapcsán a város vezetői és s szervezők bíznak abban, hogy a jövőben egyre kevesebb hulladékot szórnak el az emberek s tisztább lesz a város, környezetünk.

Információ Németh Andreától kérhető a 96/577-822-es telefonszámon vagy személyesen a Polgármesteri Hivatalban.

2015/8

Ez is érdekelhet...

Húsvétkor is figyeltek a közlekedési szabályok betartására

Fokozott közlekedési  ellenőrzést tartottak a rendőrök a húsvéti