Társasházak is épülhetnek az edzőpályán

Társasházak is épülhetnek az edzőpályán

- Kategória: Közélet

Egy közel tizenöt éve született megállapodás alapján döntött most az önkormányzat a mosoni Kühne sporttelep egykori edzőpályája építési övezetének átsorolásáról. Ennek nyomán mostantól akár társasházak is épülhetnek majd a pálya helyén.

A Kühne Zrt. és az önkormányzat között még 2004-ben született megállapodás arról, hogy a sporttelep – jelenleg MITE pálya – adásvételével együtt a társaság tulajdonában maradó egykori edzőpályát a város átsorolja társasházak építésére alkalmas övezetbe. Ez a folyamat akkor el is indult, a településszerkezeti tervet módosították, az ingatlan sport célú különleges övezetből vegyes építési övezetbe került. Ez azonban önmagában kevés, a szabályozási tervet is ennek megfelelően kellett volna változtatni. Ez akkor valamilyen okokból elmaradt, holott a településszerkezeti terv, illetve a szabályozási terv kérelmek alapján történő módosításának elindításáról egyazon ülésén – 2004. decemberében  – döntött a képviselő-testület. Azóta változás nem történt.

A Kühne Zrt. tavaly újfent kérelmezte – hivatkozva a korábbi megállapodásra – az ingatlan átsorolását. A szükséges egyeztetések lefolytatása után a képviselő-testület most döntött a pálya övezeti besorolásának módosításáról.

Az átsorolás szerint az egykori edzőpályán szabadon álló telepítés mellett a beépíthető terület ötven százalékos, a megengedett épületmagasság pedig 6,5 méter. Ezzel a szomszédos telken álló társasházakhoz hasonló beépítésre lesz lehetőség.

Ez is érdekelhet...

Húsvétkor is figyeltek a közlekedési szabályok betartására

Fokozott közlekedési  ellenőrzést tartottak a rendőrök a húsvéti