Támogatás kultúrára, sportra, egészségvédelemre és oktatásra

Támogatás kultúrára, sportra, egészségvédelemre és oktatásra

- Kategória: Közélet

Óriási volt az érdeklődés idén is az önkormányzat pályázati alapjai iránt. A bizottság a napokban határozott a beérkezett kérelmekről.

Ebben az évben is meghirdette a mosonmagyaróvári önkormányzat a közművelődési-, sport, egészségvédelmi alap pályázatokat, valamint a köznevelési alapot is a város oktatási intézményeinek segítésére. Idén is nagy volt az igény a civil szerveztek, magánszemélyek és intézmények részéről ezekre a támogatási formákra. – tudtuk meg dr. Iváncsics János alpolgármestertől. Elmondta: a négy alapra összességében csaknem százötven kérelem érkezett különféle programok és egyéb kezdeményezések támogatására. A bizottság a napokban bírálta el a pályázatokat. Az igények mértéke nem volt túlságosan messze a rendelkezésre álló keretösszegtől, ám a bizottságnak így is sok esetben kellett mérlegelnie. Az elbírálásnál figyelembe vették az adott rendezvény, program színvonalát, valamint a pályázó szervezet eddigi tevékenységét.

Az újonnan létrehozott köznevelési alapból 8 millió forint szétosztására volt lehetőség. A helyi óvodák, iskolák többsége élt a lehetőséggel és közel hatvan pályázat érkezett különböző programok megvalósítására. Kértek például pénzt gyógypedagógiai lovagoltatásra, sportpark kialakítására, nyári táborokra, iskolai kertépítésre, óvodai egészségnapra, iskolai kémiaszertár eszközbővítésére, vagy családi napra.

Meglehetősen nagy volt az érdeklődés a közművelődési alapra, az 5,2 milliós keretösszegnek csaknem duplája volt az igény. Összesen több mint félszáz pályázat érkezett, amik döntő többségében kaptak is kisebb-nagyobb támogatást. Ezzel különböző versenyek, kiállítások, kirándulások és egyéb programok megvalósítását támogatja az önkormányzat.

Közel harminc pályázat érkezett a sport alap 3,8 milliós keretösszegére. Az igény itt is csaknem duplája volt a rendelkezésre álló összegnek. Ebből a forrásból számos versenyt, sport rendezvényt, vagy versenyen való részvételt támogat a város.

Az egészségvédelmi alapra több mint húsz pályázatot nyújtottak be. A 2,6 millió forintos keretösszegből táborozásokat, kirándulásokat, egészségvédelmi programokat támogat az önkormányzat.

Ez is érdekelhet...

Csökkent a balesetek száma – A rendőrök továbbra is kiemelten figyelnek a szabályszegőkre

Kevesebb közlekedési baleset történt az első félévben, mint