Ella Fitzgeraldra emlékeznek

Ella Fitzgeraldra emlékeznek

- Kategória: Egyéb

Idei turnéja első állomásaként Mosonmagyaróváron lép fel Náray Erika énekesnő, színésznő a Budapest Jazz Orchestrával április 25-én a Flesch Károly Művelődési Központban. Az egyik koncertje a kamaszokat szólítja meg, a felnőtteknek szóló esti előadással pedig Ella Fitzgeraldra emlékeznek.

Náray Erika és a big band közös küldetése a jazz megszerettetése a fiatal korosztállyal. „A diákok többsége nem is sejti mennyi jazzt hallott már a mesékben, például a Macskafogóból vagy a Disney rajzfilmek varázslatos világából” – mondta el portálunknak Náray Erika. Az énekesnő hozzátette: a rendhagyó tanórák évek óta nagy sikert aratnak – mind tanulói, mind pedagógusi oldalon -, hiszen az iskolán kívüli világból érkező előadó izgalmas zenei élménnyel és plusz ismeretekkel egészíti ki az iskolai tananyagot.” Ők azonban ennél most tovább léptek és az osztályterem falain kívüli közös koncertélményt kapcsolják össze a jazz sajátosságaival, mindezt hiteles magyar előadók segítségével, interaktív módon. A koncertre felső tagozatos és középiskolás diákokat várnak.

Az esti előadás viszont a felnőtteknek szól, abból az alkalomból, hogy Ella Fitzgerald, a jazz nagyasszonya idén száz éve született. A legendás énekesnő tizenháromszor nyerte el a legrangosabb zenei díjat, a Grammy-t, dalai mai napig slágerek. Ki ne ismerné például a Cheek to Cheek, a Puttin’ on the Ritz vagy a Let’s face the music and dance című dalokat. Náray Erika és a Budapest Jazz Orchestra közös produkciója egy sztárfellépővel, Szolnoki Péterrel is kiegészül.

naray_erika22885k

Náray Erikát bizonyára sokan ismerik. Játszott többek között a Vígszínházban, a Pesti Színházban és a Budapesti Operettszínházban is. Számos Walt Disney és DreamWorks rajzfilm betétdalának előadója (például a Hercules, vagy a Micimackó). Zenés színházi szerepeket játszott olyan előadásokban, mint a Chicago, az Ének az esőben, a Lili bárónő, a Mozart!, a Rómeó és Júlia, a Szépség és a Szörnyeteg, a Rebecca. Főiskolás kora óta tagja volt jazz zenekaroknak, de énekelt funky, soul és R&B stílusban is. 2006-ban jelent meg első szólólemeze, 2011-ben a második, Női dolgok címmel, melyen saját dalokat ad elő. Szinkronszínészként különleges hangszínét sokan ismerhetik. Hangját filmekben, reklámokban is hallhatjuk, ezek közül az egyik legemlékezetesebb az X-akták, ahol Scully ügynököt szólaltatja meg.

Náray Erika és a Budapest Jazz Orchestra koncertje április 25-én, este 7 órakor lesz a Flesch Károly Kulturális Központban. Jegyek korlátozott számban kaphatók még a központ jegypénztárában.

naray_esti_MM__vegleges_2

 

Ez is érdekelhet...

Ne vásároljunk, vagy béreljünk meggondolatlanul élő nyulat húsvétra!

Húsvét közeledtével a felelős állattartásra, ezen belül különösen