Százhetven új parkolóhely a Városközpontban

Százhetven új parkolóhely a Városközpontban

- Kategória: Közélet

Mintegy százhetven új várakozóhely kialakításával próbálja csökkenteni az önkormányzat az egyre súlyosbodó parkolási gondokat a Városközpontban. Emellett a város más részein is létesítenek új parkolóhelyeket a közeljövőben.

Egyre égetőbb probléma a parkolási helyzet Mosonmagyaróváron. Főként a Városközpontban, de a magyaróvári és mosoni belvárosban is kevésbé találnak már szabad parkolóhelyet az ott lakók. Így jobb híján minden arra alkalmas, vagy kevésbé alkalmas helyet megtalálnak, hogy elhelyezzék autójukat. A helyzet kezelése érdekében az elmúlt években Kitley Tibor, városi főépítész feltáró helyzetelemzést készített az esetlegesen kialakítható parkolóhelyekről.

Ezen tervezet megvalósítása kezdődik az idei évben. Amint azt dr. Árvay István polgármester elmondta: elsősorban a társasház területeken általános gond a parkolóhelyek hiánya. Különösen igaz ez a Városközpontra, de akár a magyaróvári belvárosra és a vasútállomás környékére is. A korábban épült lakótelepeken – Ipartelepen, Mofém-telepen – is hasonló a helyzet, igaz nem olyan súllyal.

A polgármester hozzátette: a tervezet alapján a parkolók bővítése az esetek nagy részében az adott területen csak zöldfelület rovására alakítható ki. Ezek a zöldfelületek általában gondozatlanok, sokszor már járművel kitaposottak, különösebb értéket nem képviselnek. Dr. Árvay István elmondta: az idei évben a Flesch Központ mögötti területen valósul meg a parkoló bővítés. Az épülő társasházak melletti önkormányzati területen kialakítanak egy kisebb parkot, valamint negyven férőhelyes parkolót. Az ehhez szükséges engedélyeket már beszerezték.

A gépjármű várakozóhelyek bővítését a Móra-lakótelepen folytatják. Az első és a harmadik udvaron hoznak létre összességében hatvan parkolóhelyet. Várhatóan ennek kivitelezésére is sor kerül ebben az évben.

Lakossági véleményeztetés alatt áll továbbá mintegy hetven férőhelyes pakoló kialakítása a Károly utcában, az ott lévő panelház mögötti területen. Parkolóhelyek létesítését tervezik a mosoni városrészben, a Vilmosrév utcában is. Ezzel enyhítenék a közeli bölcsőde, illetve a mosoni temető parkolási gondjait. További parkolóhelyek kialakítását tervezik a Rév utcában, az új temetőrész mellett is.

Ez is érdekelhet...

Húsvétkor is figyeltek a közlekedési szabályok betartására

Fokozott közlekedési  ellenőrzést tartottak a rendőrök a húsvéti