Rendbe teszik a rendelőket

Rendbe teszik a rendelőket

- Kategória: Közélet

Összességében mintegy 36 millió forintból újítja fel orvosi rendelőit a mosonmagyaróvári önkormányzat. A beruházás során a Szent István király úti gyermekorvosi rendelő és védőnői szolgálat, illetve a Mosonyi Mihály utcai rendelő újul meg,

A tulajdonában lévő orvosi rendelők felújításába kezdett a mosonmagyaróvári önkormányzat. A rekonstrukciós munkálatok során a Szent István király úti gyermekorvosi rendelőt és a védőnői szolgálatot, valamint a Mosonyi Mihály utcai rendelőt teszik rendbe.

A tisztiorvosi szolgálat írta elő a rendelők akadálymentesítését. AZ önkormányzat azonban úgy gondolta, ez kiegészíti energetikai és egyéb felújításokkal. – magyarázza dr. Iváncsics János alpolgármester. Elmondta: a Mosonyi utcai rendelő felújítására közel 15 millió forintot, míg a Szent István király útira 16 milliót fordítanak. Ehhez jön még a fűtéskorszerűsítés 1,4 millió, illetve 3,6 millió forint értékben.

Az alpolgármester hozzátette: mindkét épületben korszerű, háromrétegű hőszigetelt nyílászárókat építenek be, valamint akadálymentes mellékhelyiségeket alakítanak ki, valamint a bejáratot is akadály mentesítik. A Mosonyi utcai rendelőnél elbontják a meglévő főbejáratot és a homlokzati síkban építik be az új, alumínium nyílászárókat. Emellett minkét épületben a teljes belső festést is elvégzik. A Mosonyi utcai rendelő előtt továbbá újra gondolják a bejárat előtti terület kialakítását. Ennek tervezése jelenleg zajlik, ott parkolókat alakítanak majd ki. A felújítási munkálatok már zajlanak és várhatóan a következő hónap végére befejeződnek

 Dr. Iváncsics János kiemelte: sajnos a kivitelezés kellemetlenséggel is jár az ott dolgozók és a betegek számára. Ám arra törekedtek, hogy a munkálatok idején is folyamatos és a megszokott helyen legyen az ellátás. Éppen ezért előzetesen tájékoztatták az érintetteket a várható kellemetlenségekről.

Ez is érdekelhet...

Húsvétkor is figyeltek a közlekedési szabályok betartására

Fokozott közlekedési  ellenőrzést tartottak a rendőrök a húsvéti