Parkolóhely lenne, de kevesen használják

Parkolóhely lenne, de kevesen használják

- Kategória: Közélet

Hiába a több száz férőhelyes, ingyenes parkoló, sok autós továbbra is inkább a tilosban várakozik a mosoni piac környékén.

Évek óta egyre nagyobb problémát jelent a parkolás a mosoni piac környékén csütörtök, de főként szombat délelőttönként. Gyakorta alakulnak ki kaotikus állapotok ezekben az időszakokban a városrészben. A piacnapokon már kora reggel megbénul a forgalom a környező utcákban és egészen délig tartanak a dugók. A probléma egyik oka a parkolóhelyek számának korlátja. Másrészt pedig, hogy sok autós inkább kockáztatja a tilosban megállásért járó bírságot, minthogy parkolóhelyet keressen néhány tíz méterrel arrébb. Pedig találna ilyet a közelben. A Városüzemeltető és Fenntartó Kft. egy éve alakított ki várakozóhelyeket az Iskola utcai üres önkormányzati tömbben. Sajnos azonban kevesen használják ezt az ingyenes parkolót.
A mosoni piac környékén mintegy ötven fizetőparkoló működik, az árusok viszont több mint százan vannak. – hangsúlyozza Tóth László, a Városüzemeltető és Fenntartó Kft. parkolási csoportjának vezetője. Mint mondja: korábban jellemző volt, hogy a piacosok járműveikkel, utánfutóikkal már reggel hatkor elfoglalták a parkolóhelyek jelentős részét, így a vásárlók, nehezen vagy szinte egyáltalán nem találtak szabad helyet a környéken. Egyéb lehetőség híján a környező utcákban parkoltak le, sokszor tilosban szabálytalanul. Emiatt pedig egész délelőtt dugók alakultak ki a városrészben. A helyzet rendezése érdekében alakítottak ki parkolóhelyeket az Iskola utcai tömbben. Az árusok többsége már itt parkol a járművével, ám a vásárlók többsége még mindig nem él ezzel a lehetőséggel.

A telken körülbelül négyszáz autó parkolhatna, ennek ellenére piacnapokon átlagosan alig száz jármű várakozik itt. Pedig a Mosonvár, illetve a Soproni utca felől is megközelíthető és néhány tíz méterre van a piactól, ráadásul ingyenes. Ennek ellenére még mindig sokan inkább a tilosban parkolást választják annak ellenére, hogy a rendészek piacnapokon folyamatosan járják a környező utcákat és bírságolják a szabálytalankodókat.

parkolo002 parkolo003 parkolo004 parkolo001

Ez is érdekelhet...

Csökkent a balesetek száma – A rendőrök továbbra is kiemelten figyelnek a szabályszegőkre

Kevesebb közlekedési baleset történt az első félévben, mint