Nyitnak a szabadstandok

Nyitnak a szabadstandok

- Kategória: Hírek, Közélet

Három szabadstrandon is fürdőzhetünk idén nyáron Mosonmagyaróváron.

Amint azt Kosár Tibortól, a Városüzemeltető és Fenntartó Kft. ügyvezetőjétől megtudtuk: a strandok június 15-én nyitnak ki hivatalosan. Mosonmagyaróváron három szabadvízi fürdőhely van, a Mosoni-Dunán Mosonban a Bicónál, illetve az Itatónál, valamint a Báger-tónál. Az idei évben a jelen állás szerint ezek mindegyikén hivatalosan kijelölt szabad strand működik. ám a nyitást még újabb vízminőség vizsgálat előzi meg.

A szabad strandok mindegyikénél bójákkal jelölik ki azt a vízfelületet, ahol biztonságosan lehet fürdőzni. Az Itatónál úszómester is figyeli a rendet, a strand befogadó létszáma alapján ugyanis csak ezen a helyen szükséges a vízimentő biztosítása. Fontos azonban, hogy mindenki csak saját felelősségére fürdőzhet a szabad vizeken.

Az elmúlt években mindhárom szabad strandon történtek fejlesztések. A Báger-tó mellett új játszóteret, fitnesz parkot és futópályát alakítottak ki. A mosoni szabad strandnál pedig tavaly történtek nagyszabású fejlesztések. Ennek során a sokak által Biczó-ként ismert szabad strand területét modernizálták, a mozgásában korlátozott lakosok és a családok számára is komfortosabbá, akadálymentesen megközelíthetővé tették. Az öltözőkabinokat és beltéri öltözőket, vizesblokkokat családbarát szempontok figyelembe vételével korszerűsítették.

Történek fejlesztések az Itató szabad strandnál is, de a közeljövőben tervben van további beruházás a területen.

Ez is érdekelhet...

Szabó Miklóst választották polgármesternek

A vasárnapi önkormányzati választáson a polgármesterjelöltek közül Szabó