A napelem parkkal szinte önellátóvá váltak a város intézményei

A napelem parkkal szinte önellátóvá váltak a város intézményei

- Kategória: Közélet

Az önkormányzati intézmények villamos energia felhasználásának hatvanhét százalékát fedezi az a napelem park, ami szerdán kezdett termelni Mosonmagyaróváron.

A napelem park kivitelezése februárban kezdődött. Az önkormányzat mintegy nettó 164 millió forintos beruházással hozta létre a létesítményt a Feketeerdői úti temető mögötti területen. Amint azt dr. Árvay István polgármestertől megtudtuk: a több mint 15 ezer négyzetméteres területen összesen 1980 napelemet telepítettek. Ezek teljesítménye hatvanhét százalékban fedezik az önkormányzat intézményeinek villamos energia felhasználását. A polgármester hozzátette: ehhez társulnak még azok az elmúlt években elvégzett fejlesztések, amik során számos intézményben telepítettek napelemeket sőt, jelenleg zajlik a városháza épületének korszerűsítése is, ami során itt is megújuló energiaforrásokat építenek be. Mindennek köszönhetően gyakorlatilag az önkormányzat intézményei csaknem teljes egészében önellátóvá válnak az energia felhasználás terén.

Az áramszolgáltatóval kötött szerződés alapján huszonöt éven keresztül veszi át a meghatározott – emelt összegű – tarifával az áramot a napelem parktól. A beruházás megtérülési ideje egyébként mintegy tizenkét év.

 

Ez is érdekelhet...

Húsvétkor is figyeltek a közlekedési szabályok betartására

Fokozott közlekedési  ellenőrzést tartottak a rendőrök a húsvéti