Mosonmagyaróváron is megkezdődött a „Pofátlan(tan)ítás”

Mosonmagyaróváron is megkezdődött a „Pofátlan(tan)ítás”

- Kategória: Közélet

Az országosan elindított, Pofátlan(tan)ítás elnevezésű akciósorozathoz csatlakozott a Mosonmagyaróvári Rendőrkapitányság is. A razzia lényege, hogy a rendőrök civil autóból figyelik és szűrik ki a szabálytalankodó és agresszív sofőröket. Az első napok tapasztalatai azt mutatják, nagy szükség van az ilyen ellenőrzésekre.

Az elmúlt napokban több alkalommal tapasztalhatták a Mosonmagyaróváron és a környék útjain közlekedők, hogy egy civil autón megjelenik a kékfény és megszólal a sziréna, így leállítva egy-egy szabálytalankodó járművezetőt. A mosonmagyaróvári rendőrök is „Pofátlan(tan)ításba” kezdtek. Ennek lényege, hogy civil autóból szűrik ki a szabálytalankodóm, agresszív vezetőket. – tudtuk meg Makó László alezredestől, a Mosonmagyaróvári Rendőrkapitányság közlekedésrendészeti osztályának vezetőjétől. Elmondta: sajnos a legtöbb személyi sérüléssel járó baleset továbbra is a gyorshajtás, az elsőbbségadás elmulasztása és a kanyarodás szabályainak megszegése miatt következik be. Emellett egyre gyakrabban tapasztalják, hogy a járművezetők közül többen semmibe veszik a közlekedési szabályokat, áthajtanak a tilos jelzésen, záróvonalon és egyéb olyan szabályszegést követnek el, amivel veszélyeztetik magukat és a többi közlekedőt.
Az ilyen sofőrök kiszűrése érdekében indult most ez az akciósorozat.

Az első napok tapasztalatai kedvezőek, hiszen számos esetben intézkedtek a rendőrök tilosban jelzésen áthaladás, záróvonal átlépése, vagy a kanyarodási szabályok megszegése után. Ugyancsak több intézkedés történt a kijelölt gyalogátkelőhelyeknél az elsőbbségadás elmulasztása miatt. Az ilyen szabályszegések mindegyikét videófelvételen rögzítik is a rendőrök.

Szintén nagy hangsúlyt fektet a rendőrség továbbra is az ittas vezetők kiszűrésére. Az elmúlt hosszú hétvégén például tizenöt esetben mutatott pozitív értéket az alkoholszonda, amiből nyolc alkalommal bűncselekmény kategóriába tartozott a járművezető ittasságának mértéke.
Az alezredes kiemelte: az akciósorozatot az elkövetkezendő időszakban is tovább folytatják, kiemelt figyelemmel a közelgő iskolakezdésre.

  

Ez is érdekelhet...

Húsvétkor is figyeltek a közlekedési szabályok betartására

Fokozott közlekedési  ellenőrzést tartottak a rendőrök a húsvéti