Módosították a parkoló rendeletet: Három órára emelték a díjmentességet a Flesch Központ parkolójában

Módosították a parkoló rendeletet: Három órára emelték a díjmentességet a Flesch Központ parkolójában

- Kategória: Hírek, Közélet

Több ponton is módosította parkoló rendeletét a mosonmagyaróvári önkormányzat képviselő-testülete legutóbbi ülésén.

A módosítás egyik fő eleme, hogy egy órával megemelték a Flesch Központ parkolójában az ingyenes időszakot. Mint ismeretes, október elején vált fizetőssé a Flesch Központ melletti parkoló. Az akkori változtatásra azért volt szükség, mert a parkolóhelyeken az újonnan épült társasházak miatt megnövekedett a forgalom. Ezeket a parkolókat javarészt a társasházak lakói, illetve a vállalkozások vendégei használták. Az önkormányzat szerint a parkoló fizetőssé tételével elérhető, hogy különösen rendezvények és előadások alkalmával a központ látogatói vegyék igénybe a helyeket. A parkolóban az első fél óra várakozás minden autós számára ingyenes. A fél óra letelte után minden megkezdett óra 300 forintba kerül. A fizetős rendszer a hét minden napján 24 órában működik. Egészen eddig mindazok számára, akik a Flesch Központ valamilyen rendezvényén vettek részt, a fél órán felül további két óra díjmentességet biztosítottak. Az eddigi tapasztalatok alapján azonban az eddigi két órás ingyenességet három órás időtartamra hosszabbították.

Módosították továbbá a parkoló rendeletet a pótdíjak esetleges elengedéséről. Ezt az indokolta, hogy a Városüzemeltetőhöz az elmúlt időszakban több kérés is érkezett a kiszabott pótdíj megfizetésének elengedése érdekében, mivel a fizető parkolóhelyet használó személy önhibáján kívül, előre nem látható okból nem tudott eleget tenni a parkolójegy-váltási kötelezettségének. Ez idáig a hatályos rendeletértelmében a kiszabott pótdíjak elengedése nem volt lehetséges. Az észrevételek alapján úgy módosították a rendeletet, hogy a kiszabott pótdíj elengedésére lehetőséget biztosítanak abban az esetben, ha az autós igazolni tudja, hogy a parkolójegy-váltási kötelezettségének rendkívüli élethelyzete miatt nem tudott eleget tenni.

Módosult továbbá a rendelet abban is, hogy a parkolójegy kiadó automatáknál a megnövekedett költségek miatt megszüntették az euró érmével történő fizetési lehetőséget. Helyette a forgalmas helyeken bankkártya-olvasóval látták el az automatákat, ahol lehet külföldön kibocsátott bankkártyával is fizetni.

Ez is érdekelhet...

Szabó Miklóst választották polgármesternek

A vasárnapi önkormányzati választáson a polgármesterjelöltek közül Szabó