Mire jó, ha okos a dadus?

Mire jó, ha okos a dadus?

- Kategória: Közélet

Egy okos dadus a mai világban bárkinek jól jöhet… Főleg azoknak, akiknek nem számít a minőségi idő és a gyermekkel tartalmasan töltött együttlét.

Milyen jó, nekik nem kell többé Pistikét külön órára, edzésre vagy a játszó térre kísérgetni. Mert hurrá! Kitalálták az okos telefonra letölthető dadus alkalmazást, amelyet az elfoglalt szülők számára javasolnak.

Anya és apa a nappaliból nyomon követheti gyermekét egy speciális nyomkövető rendszer segítségével. Közben fel sem kell állniuk a közösségi oldal mellől, vagy a televízió elől.

Ha a gyermeket a telefonra bízó szülőt érdekli, akkor pontosan láthatja, hogy a kisded milyen útvonalon halad, hányszor kanyarog más irányba, mint kellene, vagy épp hányszor áll meg útközben…

A szülő elégedetten nyugtázhatja, ha a gyermek megérkezik a kijelölt célponthoz, azt is tudni fogja, hogy hány lépésben csinálta meg az utat és mennyit ütött az óra, amikor célba ért.

Üröm az örömben, hogy közben nem beszélgetett a gyermekkel, nem tudta meg aznap mit evett ebédre, kivel játszott egy jót és milyen érdekeset tanult esetleg az iskolában.

Ha elgázolja egy autó, vagy cukros bácsi martalékául esik, azt sem jelzi a készülék.

Akkor anya csak azt veszi észre, hogy nem pittyeg a gép a megérkezést jelezve és Pistike nem hogy célba nem ért, de haza sem jön. Lehet, hogy soha többé?

Sebaj, már letölthető az okos dadus, persze csak ha van okos telefonja az embernek. Csak lenne kicsit okosabb, mint ez a világ…

Zimmerer Anita

2015/13

 

Ez is érdekelhet...

Húsvétkor is figyeltek a közlekedési szabályok betartására

Fokozott közlekedési  ellenőrzést tartottak a rendőrök a húsvéti