Milliárdos fejlesztések a termálfürdőben – tovább folytatódik a rekonstrukció

Milliárdos fejlesztések a termálfürdőben – tovább folytatódik a rekonstrukció

- Kategória: Közélet

Mintegy másfél éve zajlik a mosonmagyaróvári Flexum Termál & Spa rekonstrukciója. A tulajdonos eddig több mint egymilliárd forintot fordított a fejlesztésre, aminek számos eleme már jól látható a vendégek számára, ám még nem fejeződött be a felújítás, az elkövetkezendő hónapokban további részek újulnak meg a több mint ötven éve működő fürdőben.

Nagyszabású fejlesztés zajlik a Flexum Termál & Spa fürdőben. Ennek elsődleges célja, hogy a létesítmény mára elavult, rossz állapotban lévő részeit megújítsák, aminek köszönhetően aztán a fürdő hírnevéhez méltó, korszerű környezet fogadja a vendégeit. – magyarázza Rongits Attila, a fürdő vezetője. Elmondta: az elmúlt másfél év alatt számos fejújítást hajtottak végre. Így például megújultak a folyosók, a pihenőterek, az öltözők egy része, valamint a medencék és az élményelemek is. A fürdővezető hozzátette: céljuk, hogy minden korosztály részére kikapcsolódási lehetőséget biztosítsanak a fürdőben. Ennek érdekében alakították ki a gyerekek számára egy úgynevezett vizes játszóteret és vízicsúszdát. Ez sajnos csak a nyári szezon végére készült el, így a két hetes próbaüzemet követően az időjárás miatt leállították. Az idei szezonra azonban újra indul és kiegészül egy pancsolóval és egy gyermekmedencével, amik várhatóan nyár elejére szintén elkészülnek.

Rongits Attila hozzátette: a fejlesztések sorában kiemelkedő volt a Kolbai utcai főbejárat teljes felújítása, aminek megnyitására az idei év elején került sor. Ez valóban méltó és a kor követelményeinek megfelelő megjelenést biztosít a fürdő számára. Jelenleg zajlik még a gyógymedence rekonstrukciója, ami gyakorlatilag egy teljesen új egység létrehozását jelenti, benne élményelemekkel, pihenő részekkel. Ennek befejezésére és átadására várhatóan néhány héten belül sor kerül. Ezt követően a mellette lévő, régi gyermekmedencét is felújítják, ami során új funkciót kap és gyógymedenceként működik majd a későbbiekben. A fürdő új funkciókkal is bővül. Hamarosan megkezdik egy fitneszterem, illetve a szauna világ kialakítását is a pihenőtér alatti alagsorban. Folyamatosan bővítik és fejlesztik továbbá a fürdőt kiegészítő szálláshelyeket is. Elkészült már a négy csillagos Aquasoul Resort hotel, jelenleg pedig még zajlik a Aqua Hotel Termál *** rekonstrukciója. Teljesen megújult továbbá a gyógyászati központ, ahol a társadalombiztosító által támogatott kezelések is folynak magas színvonalon.

A fürdővezető kiemelte: a tulajdonos az elmúlt másfél évben már több mint egymilliárd forintot fordított a fürdő fejlesztésére. Egyelőre azonban nem nőtt ezzel arányosan a vendégek száma. Ez egyrészt annak köszönhető, hogy a rekonstrukció alatt nem tudott és tud teljes kapacitással működni a létesítmény. Másrészt pedig hosszabb időre van szükség ahhoz, hogy a hazai és külföldi vendégek újra felfedezzék a mosonmagyaróvári termálfürdőt, aminek gyógyvize Európában a legjobb tíz közé tartozik. Ennek érdekében egyre intenzívebb marketing kampányba kezdtek belföldön és külföldön egyaránt. Sőt, szeretnék a helyiek számára is minél vonzóbbá tenni a fürdőt különböző kedvezmények biztosításával.

Ez is érdekelhet...

Húsvétkor is figyeltek a közlekedési szabályok betartására

Fokozott közlekedési  ellenőrzést tartottak a rendőrök a húsvéti