Tízezren látták már a Munkácsy-kiállítást

Tízezren látták már a Munkácsy-kiállítást

- Kategória: Hírek

Több mint tízezren nézték már meg a Munkácsy-kiállítást Mosonmagyaróváron. A tízezredik látogatót kedden délelőtt köszöntötték a Cselley-házban.

Nem enyhül az érdeklődés a Munkácsy-kiállítás iránt Mosonmagyaróváron.  Az elmúlt év decemberében nyílt meg  Pákh Imre műgyűjtő Munkácsy-kollekcióját bemutató tárlat a Cselley-házban. A kiállítás átfogó képet nyújt Munkácsy Mihály festészetéről, hisz a korai képektől kezdve a drámai erejű alkotásokon, a barbizoni ihletésű tájképeken és a szalonképeken át a nevezetes Krisztus-trilógiához készült előtanulmányokig a mester minden művészi korszaka képviselteti magát az anyagban. A tárlaton bemutatatott alkotások ezen túl műfaji változatosságukkal is reprezentálják Munkácsy festői világának sokszínűségét. Az anyagban olyan emblematikus művek is helyet kaptak, mint az Ásító inas egészalakos változata, vagy a Krisztus Pilátus előtt vázlata.
A kiállítás iránt óriási az érdeklődés, nem csupán Mosonmagyaróvárról és a környező településekről, hanem távolabbi helyekről, így például Győr környékéről, a Rábaközből, vagy a határon túlról Szlovákiából és Ausztriából is érkeztek látogatók.
A nagy sikert jól mutatja, hogy alig két hónap elteltével már a tízezredik látogatót köszöntötték kedd délelőtt a Cselley-házban. A Munkácsy-kiállítás tízezredik látogatója Barótiné Nemes Edina volt, aki férje és kettőjük édesanyja társaságában érkezett az évtized mosonmagyaróvári tárlata megtekintésére. Őket Székely Zoltán igazgató és dr. Árvay István polgármester köszöntötték.
Barótiné Nemes Edina amint azt portálunknak elmondta: mindenképpen szerették volna megnézni ezt a kiállítást, hiszen, ahogy fogalmazott: Munkácsy művészete szervesen hozzátartozik a magyar kultúrához. Hozzátette: iskolás korú gyermekeik az iskola szervezésében már korábban megtekintették a tárlatot. Beszámolójuk alapján még inkább kíváncsiak voltak a gyűjteményre.  Barótiné Nemes Edina kiemelte: a tárlat megtekintését követen nem csalódtak, óriási élményt volt számukra, amit jó szívvel ajánlanak mindenki számára.
A Munkácsy-kiállítás március 8-ig tekinthető még meg a Cselley-házban. A kiállításról és az ahhoz kapcsolódó programokról a múzeum honlapján (www.hansagimuzeum.hu) és facebook oldalán (https://www.facebook.com/muzeum.hansagi/) tájékozódhatnak az érdeklődők.

Ez is érdekelhet...

Környezetvédelmi díjjal ismerték el a Vackor Óvodát

A „Mosonmagyaróvár Város Környezetvédelméért” díj átadásával kezdődött az