Könyvlapokon Mosonmagyaróvár egykor és ma

Könyvlapokon Mosonmagyaróvár egykor és ma

- Kategória: Közélet

Újabb helytörténeti kiadványt jelentett meg a mosonmagyaróvári Ferencz Tibor. A „Mosonmagyaróvár egykor és ma I.” című könyv számos fotón keresztül veti össze a város egykori és mai arcát.

„Mosonmagyaróvár egykor és ma I.” címmel jelenet meg a napokban Ferencz Tibor legújabb helytörténeti kiadványa. A szerzőnek ez már a negyedik könyve, tavaly jelentette meg „Mosonmagyaróvár kereskedelme és vendéglátása képekben” című kiadványát, azt megelőzően pedig „Mosonmagyaróvár régi fényképeken és képeslapokon I.” címmel adott ki kötetet, illetve meg írta Mosonmagyaróvár vendéglátásának történetét is.

A most megjelent könyv százötven fotón keresztül mutatja be, miként változott a város arculata az elmúlt idők során. „Könyvemben fényképeken és képeslapokon keresztül szeretném bemutatni, szülővárosom, Mosonmagyaróvár egy-egy utcája, épülete, vagy városrésze, mennyit változott az idők folyamán. Mi, akik itt élünk sokszor elmegyünk előttük, mellettük a mindennapi rohanásban és nem is veszünk tudomást róluk. A könyvet lapozgatva vesszük észre kincset érő értékeinket, az ember alkotta régi és új remekműveket és rácsodálkozunk városunk szépségeire.” – mondja Ferencz Tibor.

A korábbiakhoz hasonlóan a most megjelent könyv is hiánypótló és több évtized gyűjtő munkájának eredménye. A kiadványban bemutatott fotók jelentős része saját gyűjteményéből származik, emellett azonban Ferencz Tibor köszönetet mond mindazoknak, akik rendelkezésére bocsátották felvételeiket. Mint ahogy köszöni a támogatók segítségét is, akik nélkül nem jöhetett volna létre a kiadvány.

Ferencz Tibor hozzátette: várhatóan ősszel jelenik meg újabb kiadványa, a „Mosonmagyaróvár régi fényképeken és képeslapokon” című könyv folytatása, valamint a nagy érdeklődésre való tekintettel tervezi Mosonmagyaróvár vendéglátásnak történetét bemutató kiadvány utánnyomását is.

A 680 példányban megjelent könyv megvásárolható a következő helyeken: Huszár Gál Városi Könyvtár (Erkel Ferenc utca 16) , Pergamen Papírbolt (Kossuth Lajos utca 36.), Vecsey Tamás órásmester (Szent István király út 100.), Puci és Gábor papír-írószer üzlet (Ostermayer utca  4.), Fehér Ló Közösségi Ház(Szent István király út 140.)

Ez is érdekelhet...

Húsvétkor is figyeltek a közlekedési szabályok betartására

Fokozott közlekedési  ellenőrzést tartottak a rendőrök a húsvéti