Könnyebbé teszi a közlekedést a Gorkij utca új szakasza

Könnyebbé teszi a közlekedést a Gorkij utca új szakasza

- Kategória: Közélet

A közelmúltban elkészült és a minap hivatalosan is átadták a forgalomnak a Gorkij utca új szakaszát, ami kivezet a Királyhidai útig.

Az átadáson dr. Árvay István kiemelte: noha egy kisebb útszakaszról van szó ugyan, de forgalomtechnikai szempontból lényeges. A folyamatosan növekvő gépjármű forgalom egyre jobban terheli a helyi úthálózatot. Ezzel az útszakasszal részben tehermentesíteni tudják a Terv és Szekeres Richárd utcák csomópontját, ahol a megnövekedett forgalom miatt egyre gyakrabban alakulnak ki kaotikus állapotok. Egyébként ennek a kereszteződésnek jelzőlámpás csomóponttá alakítása heteken belül elkészül.

A polgármester hozzátette: a Gorkij utca Királyhidai útra történő kikötése része annak az útépítési programnak, amire 1 milliárd forintos állami támogatást kapott a város. Ez a beruházás mintegy 60 millió forintba került, amiből az útépítés mellett megvalósult a közművek fejlesztése, a csapadékvíz elvezetés, a közvilágítás, valamint járdaépítés is. A területen további fejlesztéseket terveznek. A jövő évben szeretnék a Fekete-iskola előtti parkot rendezni, az út mellett parkolókat kialakítani annak érdekében, hogy z oktatási intézmény főbejárata ismét visszakerüljön eredeti helyére.

Dr. Árvay István elmondta: folyamatosan zajlanak a közlekedési fejlesztések a városban. Várhatóan heteken belül elkészül a Halászi felé vezető úton a Várallyai utca, illetve a Kálnoki utca kereszteződésében a jelzőlámpás csomópont kiépítése.

Ez is érdekelhet...

Felújítják a hidat

Felújítja a Városüzemeltető és Fenntartó Kft. a Tímár