Kisállatvásár lesz a mosoni piacon

Kisállatvásár lesz a mosoni piacon

- Kategória: Hírek, Közélet

Hagyományteremtő szándékkal kisállatvásárt szervez a Városüzemeltető és Fenntartó Kft. a mosoni piacon március 10-én, vasárnap. Az Erzsébet térre várják a tenyésztőket és vásárlókat, nézelődőket egyaránt reggeltől.

Amint azt Tóth László, a Városüzemeltető piacfelügyelője portálunknak elmondta: régi tervük, hogy a mosoni piacon létrehozzanak egy kisállatvásárt. Ennek érdekében ez elmúlt időszakban beszerezték a szükséges engedélyeket és megteremtették az egyéb feltételeket is. Az első ilyen vásárt március 10-én rendezik. Várnak ide minden tenyésztőt, akik szeretnék eladni jószágaikat. Ám nem kutyák, macskák és egzotikus, vagy védett állatok számára, hanem minden egyéb kisállat részére tartják a vásárt. Így például csirkék, tyúkok, fácánok, papagájok, galambok, tengerimalacok, vagy nyulak tenyésztőit várják. Az eladók és vevők számára is ingyenes lesz a piac. Fontos, hogy a tenyésztők rendelkezzenek a szükséges okmányokkal. A kisállatvásár mellett nem maradhat majd el a szokásos piaci hangulatot megidéző lángos és sültkolbász sem.

Tóth László hozzátette: szeretnék meghonosítani ezt a kisállatvásárt Mosonban. Amennyiben igény lesz rá, minden hónap második vasárnapján megszervezik majd. Sőt, a hosszú távú tervek közt szerepel egy nagyállatvásár létrehozása is, akár a helyi egyetemi karral együttműködve.

Ez is érdekelhet...

Csökkent a balesetek száma – A rendőrök továbbra is kiemelten figyelnek a szabályszegőkre

Kevesebb közlekedési baleset történt az első félévben, mint