Kedd óta ismét fizetős a parkolás, de június elsejéig türelmi időt kaptak az autósok

Kedd óta ismét fizetős a parkolás, de június elsejéig türelmi időt kaptak az autósok

- Kategória: Hírek, Közélet

Kedd óta ismét fizetni kell a parkolásért Mosonmagyaróváron is.  A járvány miatti veszélyhelyzetre tekintettel fél éven át használhatták az autósok ingyenesen az egyébként díjköteles várakozóhelyeket.

„Az elmúlt hónapok rávilágítottak arra, hogy a fizető parkolásnak elsősorban forgalom szabályzó szerepe van, a várakozóhelyeken a forgási sebessége gyorsítja. Miután ezekben a hónapokban bárki ingyenesen használhatta a parkolókat, napközben gyakorlatilag nem lehetett üres helyet találni. „ – magyarázza Tóth László, a Városüzemeltető és Fenntartó Kft. parkolási csoportjának vezetője. Hozzátette: például a termálfürdő környékén lévő várakozóhelyek is folyamatosan zsúfoltak voltak annak ellenére, hogy az ott lévő szállodák, éttermek és a fürdő is zárva volt. A belvárosban gyakran kaotikus állapotok alakultak ki, mivel nem lehetett üres parkolót találni. Kedd óta viszont könnyebbé vált a parkolás, számos üres helyet találni napközben. A szakember szerint ez az időszak is rávilágított arra, hogy van létjogosultsága a fizető parkolásnak.

Tóth László elmondta: keddtől fizetni kell ugyan a parkolásért, ám június elsejéig türelmi időt adnak, nem pótdíjazzák a bliccelő autósokat. Megkezdődött az éves parkoló bérletek árusítása. Mivel ezek júniustól  hét hónapig lesznek érvényesek, így az éves bérlet eredeti árának időarányosan csökkentett díját kell megfizetni. Az ügyfélszolgálati irodában lehet a bérleteket megváltani, ám mindenkitől türelmet kérnek, hiszen a mintegy ezernyolcszáz parkoló kártyát alig több mint egy héten belül kell kiállítaniuk.

A tavaly éves bérlettel rendelkező autósok nem kapnak visszatérítést. Tóth László mint mondja, a Parkolókat Üzemeltető Egyesületének elnökeként levélben fordult az Innovációs és Technológiai Minisztériumhoz állásfoglalásért a kérdésben. Tőlük azt a választ kapta, hogy a veszélyhelyzetre tekintettel nem jár kompenzáció.

Ez is érdekelhet...

Csökkent a balesetek száma – A rendőrök továbbra is kiemelten figyelnek a szabályszegőkre

Kevesebb közlekedési baleset történt az első félévben, mint