Kártyával is fizethetjük már a parkolást

Kártyával is fizethetjük már a parkolást

- Kategória: Közélet

Sokszor okoz gondot az autósoknak a parkolásnál, hogy nem találnak megfelelő mennyiségű érmét, amit bedobhatnának az automatába. Ennek orvoslására vezették be már évekkel ezelőtt Mosonmagyaróváron a mobiltelefonos fizetést. Ezzel a lehetőséggel egyre többen élnek is. Mostantól azonban – egyelőre csak néhány helyen – egy újabb mód, a bankkártyás fizetés is elérhetővé vált.

„Nem a pótdíjazás az elsődleges célunk, ezért szeretnének minél több fizetési lehetőséget biztosítani az autósoknak. Ennek érdekében döntöttünk úgy, hogy újabb fejlesztéssel lehetővé tesszük a bankkártyás fizetést is a parkolókban.” – hangsúlyozta Tóth László, a Városüzemeltető és Fenntartó Kft. parkolási csoportjának vezetője. Elmondta: egyelőre az öt, a közelmúltban üzembe helyezett automatánál érhető el ez a lehetőség, a Kolbai Károly, Soós János utcákban, valamint a Kórház és Magyar utcák kereszteződésében lévő parkolókban.

Ezeken a helyeken a PayPass rendszerű kártyákkal is lehet fizetni a parkolási díjat. A rendszám megadását követően kell kiválasztani a kártyás fizetési módot, majd adni a várakozási idő hosszát. Ez a fizetési mód semmilyen többlet költséggel nem jár az autósoknak, egy bankkártyás vásárlásnak felel meg.  A Városüzemeltető a közeljövőben szeretné tovább fejleszteni ezt a szolgáltatást, ami során – a mobiltelefonos fizetéshez hasonlóan – a parkolás kezdete és végi közti időszakért perc alapon történik az elszámolás.

Tóth László hozzátette: város szerte folyamatosan cserélik le a régi, korszerűtlen jegy automatákat. Az új berendezéseken már a jármű rendszámát is meg kell adni. Jelenleg már tizenhárom ilyen automata üzemel. Az elkövetkezendő időszakban további hat automata cseréjét tervezik, valamint további több készüléken teszik lehetővé a bankkártyás fizetést.

Ez is érdekelhet...

Húsvétkor is figyeltek a közlekedési szabályok betartására

Fokozott közlekedési  ellenőrzést tartottak a rendőrök a húsvéti