Károlyházán indult el az egészséges falubusz program

Károlyházán indult el az egészséges falubusz program

- Kategória: Hírek, Közélet

Az egészséges falubusz program lényege, hogy a falubusz viszi a mosonmagyaróvári termálfürdőbe azokat a nyugdíjasokat, akik szeretnék igénybe venni az ottani fürdőgyógyászati és fizikoterápiás kezeléseket, illetve kihasználni a pihenési, sportolási lehetőségeket. A Flexum Thermal árkedvezményekkel és várakozási idő nélküli szolgáltatásokkal segíti elő a résztvevők gyógyulását. A helyi nyugdíjas klub vállalta a Károlyházán élő szépkorúak közötti szervezést, a háziorvos pedig orvosszakmai támogatást ad a szervezőknek és a gyógyulni vágyó helybelieknek.

„A Flexum Zrt. társadalmi felelősségvállalásának egyik megnyilvánulása, hogy környezete legrászorultabb rétege felé fordul. Azok felé, akik a jövőben egyre kevesebbet tudnak fordítani saját egészségükre. Mivel mások is élnek nehéz körülmények között, az önkormányzat szociális megfontolásból bárkit beemelhet a kedvezményeket nyújtó programba, illetve a további támogatással segítheti a programba való bekapcsolódást. A háziorvos a betegei közül szintén kortól függetlenül javasolhatja a programba azokat, akiknek a gyógyulását a reumatikus és mozgásszervi betegségeket és az akut fájdalmakat enyhítő gyógyvíz elősegítheti.” – hangzott el azon a rendezvényen, ahol Barna Péter polgármester, Rongits Attila fürdővezető, dr. Futó Zoltán háziorvos és Csehi Mihályné nyugdíjasklub-vezető aláírták a megállapodást, miszerint hamarosan elindul Károlyházáról az első „egészségbusz”.

A programba egyébként bármely kistérségi település bekapcsolódhat. Az előrehaladott tárgyalások alapján a szervezők bíznak abban, hogy hamarosan újabb aláírásokra kerül sor. Erre utalva, az aláírást követően felszólaló dr. Pető Péter, a Győr-Moson-Sopron Megyei Közgyűlés alelnöke az „egy gazdasági szereplő és egy önkormányzat” példaadó együttműködését emelte ki.

Ez is érdekelhet...

Szabó Miklóst választották polgármesternek

A vasárnapi önkormányzati választáson a polgármesterjelöltek közül Szabó