Kalazancius tábor Dunaszigeten

Kalazancius tábor Dunaszigeten

- Kategória: Közélet

A mosonmagyaróvári Piarista-iskola keretein belül működő Kalazancius Mozgalom helyi csapata idén is megszervezte a már hagyományosnak mondható nyári táborát a Szigetközben.

A résztvevőknek az öt nap alatt bőven volt részük a sátorozás rejtelmeinek és egymás tűrőképességeinek alapos megismerésében. Amint azt a szervezők elmondták: „Eddig is tudtuk, hogy nincs előttünk lehetetlen, ám idén egy éjszakai vihar után ez nemcsak megerősítést nyert, de arra is rájöttünk, hogy kihívás nélkül ezután már neki sem állunk, mert nem is lenne benne semmi izgalom.”.

A tábort mindig egy előre meghatározott tematika alapján szervezik. Az idei év főhőse Shrek volt, aki nemcsak „megelevenedett” a hétvégére, de történetén keresztül lehetőségeket teremthettek arra is, hogy kis- és nagycsoportokban rátekintsenek azokra a döntéshelyzetekre, ami meghatározó lehet a barátok kiválasztásában, illetve a barátságaink alakításában. Ehhez kihasználták az éjszakák és nappalok adta sok-sok lehetőséget, amiket megtöltöttek mozizással, játékokkal, beszélgetésekkel, vízi-és szárazföldi túrákkal, fürdéssel, kézműveskedéssel, palacsintasütéssel. Kalazancius szelleméhez híven nyitó- és zárómise keretezte a táborozásut, amit Gulyás Vilmos és Palatinus Kristóf atyák újmisés áldással is gazdagítottak.

 

Ez is érdekelhet...

Húsvétkor is figyeltek a közlekedési szabályok betartására

Fokozott közlekedési  ellenőrzést tartottak a rendőrök a húsvéti