Jövő héten visszaáll az ellátás a Karolina Kórházban – Új műszert adtak át a kórháznak

Jövő héten visszaáll az ellátás a Karolina Kórházban – Új műszert adtak át a kórháznak

- Kategória: Közélet

Jövő héten visszaáll a normál ellátás a Karolina Kórházban. – ezt dr. Nagy István, agrárminiszter, a térség országgyűlési képviselője jelentette be pénteken délután, miután átadták a Mosonmagyaróvár és Vidéke Ipartestület által összegyűjtött adományokból vásárolt nagyértékű röntgen berendezést.

A Mosonmagyaróvár és Vidéke Ipartestület és a Segédlevél Közhasznú Alapítvány a közelmúltban újra gyűjtést szervezett a mosonmagyaróvári Karolina Kórház részére. A koronavírus járvány miatt sürgősen szükségessé vált egy nagy értékű egészségügyi vizsgálati tesztelő, mobil műszer beszerzése a koronavírusos betegek állapotának felmérésére és nyomon követésére. A közel 20 millió forint értékű berendezés árának nagyrészét néhány nap alatt sikerült összegyűjteni az ipartestület tagjai közül. A nagyértékű eszköz átadására pénteken délután került sor.

Az eseményen elhangzott: az elmúlt időszakban folyamatosan növekszik a kórház betegszáma, a koronavírus járvány ezt tovább fokozta. Ez egyre nagyobb megterhelést jelent az intézménynek. Ezért is nagy segítség az ipartestület újabb adománya, aminek segítségével a röntgen osztálytól elkülönítve vizsgálhatják a COVID-fertőzött betegeket.
Az eszköz átadásakor Winkler Károly, a Mosonmagyaróvár és Vidéke Ipartestület elnöke hangsúlyozta: felhívásukra néhány nap alatt a műser beszerzéséhez szükséges szinte teljes összeg összegyűlt. Köszöntet mond ezért az iparosoknak, illetve minden adományozónak. Mint mondta: ez a  mi kórházunk, fontos, hogy minden feltétel adott legyen a megfelelő ellátáshoz.

Dr. Bertalan István, a kórház főigazgatója arról beszélt, hogy a koronavírus járvány tovább növelte az intézmény leterheltségét. Ennek enyhítésében nagy segítség az ipartestület újabb adománya. A főigazgató emlékeztetett: az idei évben kaptak már segítséget az ipartestülettől, aminek köszönhetően kialakítottak egy olyan egységet, ahol akár negyvennyolc COVID beteg intenzív ellátását is biztosítani tudják. Szerencsére eddig nem volt szükség a teljes kapacitás igénybevételére. A főigazgató hozzátette: az elmúlt napokban sajnos szükségessé vált az intézményben néhány aktív ellátást felfüggesztése. Dr. Bertalan István hozzátette: bízik abban, hogy a mostani társadalmi összefogás is azt mutatja: hosszú távon szüksége van a térség lakóinak erre a kórházra.

Hasonlóan vélekedett dr. Nagy István agrárminiszter, a térség országgyűlési képviselője is. Elmondta:nehéz időszak ez mindenki számára. Ilyenkor dupla annyit ér minden jótett, mint békeidőben. Ezért is örül annak, hogy ilyen rövid idő alatt sikerült összegyűjteni a szükséges összeget az eszköz beszerzéséhez. Dr. Nagy István hozzátette: ” Ha ég a ház, az oltás az elsődleges. Ezután lehet csak az okokkal foglalkozni.” Elmondta: ezért a járvány okán a Karolina Kórházban kialakult helyzet miatt haladéktalanul egyeztetett az emberi erőforrások miniszterével, illetve az egészségügyért felelős államtitkárral. Azt az ígéretet kapta, hogy szakorvosok átvezénylésével a jövő héten visszaáll a normál működés a Karolina Kórházban. Dr. Nagy István kiemelte: ez az összefogás is jól mutatja – a döntéshozók felé is -, hogy a mosonmagyaróvári kórházra szükség van.
Az összefogás és a térség ellátását biztosító kórház fontosságáról beszélt az átadáson Széles Sándor, megyei kormánymegbízott is. Mint mondta: csak együtt, egymás segítésével juthatunk túl ezen a nehéz időszakon. Ennek jó példája a Mosonmagyaróvár és Vidéke Ipartestület összefogása is.

   

Ez is érdekelhet...

Újabb több milliós támogatás a mentőállomásnak

Mintegy 4,5 millió forintnyi összegben támogatta két helyi