Trükkös lopásokra figyelmeztettek

Trükkös lopásokra figyelmeztettek

- Kategória: Hírek

Az M1-es autópálya megyei szakaszán elkövetett vagyon elleni bűncselekmények megelőzési lehetőségeire hívták fel az utazók figyelmét a rendőrök a polgárőrökkel közösen pénteken.

A Győr-Moson-Sopron Megyei Rendőr-főkapitányság Bűnmegelőzési Osztályának szakemberei, a Győr-Moson-Sopron Megyei Polgárőrséggel közösen szerveztek figyelemfelhívó akciót a trükkös lopások megelőzése érdekében az M1-es autópálya megyei szakaszán pénteken. Az akció célja – a karácsonyi ünnepek közeledtével, az autópályán megerősödött forgalomra tekintettel – az utazók figyelmének felhívása az esetleges veszélyekre.

A közlekedők információkat kaphattak a gyorsforgalmi utakon előforduló trükkös módszerrel elkövetett bűncselekmények jellemzőiről, és ezek megelőzésének lehetőségeiről. Az egyenruhások öt nyelven – angolul, németül, szlovákul, románul és magyarul – készült információs füzetet adtak át az autósoknak. A kiadványban olyan tanácsok olvashatók, mint például: értékeit ne hagyja szem előtt az autóban, pénzét, okmányait tartsa magánál. A túl segítőkész idegenekkel legyen bizalmatlan. A gépjárműből való kiszállást követően azonnal zárja le az ajtókat. Ha többen utaznak, valaki mindig maradjon a gépkocsinál. Pihenésre nagy forgalmú, kellően megvilágított parkolót használjon.

Ez is érdekelhet...

Rendőrautóval ment óvodába Adrienn

Különleges ajándékot kapott hatodik születésnapjára a püski Tar