Időseket és fiatalokat is várnak tagjaik közé a polgárőrök

Időseket és fiatalokat is várnak tagjaik közé a polgárőrök

- Kategória: Közélet

Több mint hét éve alakult meg Mosonmagyaróváron a Kis-Duna Polgárőr Egyesület. A szervezet létszáma azóta folyamatosan nő, mint ahogy a feladataik. Szinte nincs is már olyan városi rendezvény, ahol ne segítenének be a biztosítási feladatokba, de folyamatosak a járőrözéseik is, iskolaidőben a forgalomirányítás a balesetveszélyes gyalogátkelőknél, illetve rendszeresen látnak el közös szolgálatot a rendőrség, vagy az önkormányzati rendészet munkatársaival. Mindezt szabadidejükben, lelkesedésből végzik a polgárőrök, továbbra is várnak új tagokat soraik közé.

Amint azt Weisz Péter, megbízott elnöktől megtudtuk: jelenleg huszonnégy aktív tagot számlál az egyesület, akik munkájára folyamatosan számíthatnak. Rendszeresen vesznek részt különböző rendezvények biztosítási feladatiban és gyakorta tartanak – főként hétvégéken – éjszakai járőrözéseket. Ilyenkor elsősorban a szórakozóhelyek környékén fordulnak meg gyakrabban, megakadályozva ezzel a rongálásokat, garázdaságokat. Az elmúlt időszak tapasztalatai és a visszajelzések azt mutatják, hogy nagyon is hasznos és szükség van a polgárőrök munkájára. Számos köszönetet kaptak már a munkájuk során a városlakóktól. Ugyancsak rendszeresen jelen vannak szombatonként a mosoni piacon, aminek hatására ott is lényegesen nőtt a közbiztonság. Az elnök kiemelte Koltai Ferenc munkáját, aki a polgárőrök közül évek óta a legtöbb időt tölti el szolgálatban. Bizonyára a városlakók közül is sokan ismerik őt, hiszen iskolaidőben minden reggel felügyeli a biztonságos átkelést a Szent István király úton a Bakó utcai kereszteződésnél.

Az elnök hozzátette: nagy reményekkel tekintenek az egykori mosoni Kaiser-telephely most kezdődött rekonstrukciója elé, ahol a tervek szerint a rendőrség, az önkormányzati rendészet és a polgárőrség egy helyre költözhet majd. Ezzel tovább erősödhet a három szervezet között eddig is szoros együttműködés és még hatékonyabban láthatják el a feladataikat. Weisz Péter kiemelte:  folyamatosan várják új tagok jelentkezését. Ennek érdekében több alkalommal tartottak már bemutatkozó előadásokat a város iskoláiban, ám sajnos a tapasztalatok szerint a fiatalok közül kevesen érdeklődnek a polgárőrség iránt. Ám nem csupán fiatalok jelentkezését várják, hanem szeretnék megszólítani az idősebbeket is. Örömmel vennék olyan nyugdíjas korúak jelentkezést is, akik több szabadidővel rendelkeznek és akár napközben is tudnak szolgálatot ellátni. Ezzel kapcsolatban további információ kérhető Weisz Péternél a 30/439-9247-es telefonszámon.

Ez is érdekelhet...

Greiner Voluta Vízikarnevál: Sárkányhajó versenyek, sportesemények és koncertek két napon át

Idén ismét kétnapos lesz a Voulta Vízikarnevál, amit