Holnaptól fizetős a parkolás a Flesch Központnál

Holnaptól fizetős a parkolás a Flesch Központnál

- Kategória: Hírek, Közélet

Október 3-tól, keddtől fizetőssé válik a Flesch Központ melletti parkoló. Az első fél óra mindenki számára ingyenes lesz sőt, a Flesch rendezvényeire látogatók további két óra díjmentességet kapnak.

Még 2021. szeptemberében döntött a képviselő-testület arról, hogy fizetőssé teszik a parkolást a Flesch Központ melletti várakozóhelyeken. A változtatásra azért volt szükség, mert a Flesch Központ mellett található parkolóhelyeken az újonnan épült társasházak miatt megnövekedett a forgalom. Ezeket a parkolókat javarészt a társasházak lakói, illetve a vállalkozások vendégei használták. Az önkormányzat szerint a parkoló fizetőssé tételével elérhető, hogy különösen rendezvények és előadások alkalmával a központ látogatói vegyék igénybe a helyeket.

Amint azt Tóth László, a Városüzemeltető és Fenntartó Kft. parkolási csoportjának vezetője portálunknak elmondta: az elmúlt hetekben kiépítették a sorompós díjfizetős rendszerhez szükséges technikai feltételeket. Így október 3-án reggel 8 órától üzembe helyezik a rendszert. Fontos, hogy az első fél óra várakozás minden autós számára ingyenes lesz. Ezt követően minden megkezdett óra 300 forintba kerül. A fizetős rendszer a hét minden napján 24 órában működik. Mindazok számára, akik a Flesch Központ valamilyen rendezvényén vesznek részt, a fél órán felül további két óra díjmentességet biztosítanak. A parkolójegyet az intézmény portáján tudják majd érvényesíteni. Tóth László kiemelte: az elveszett parkolójegy pótlása 8.100 forintba kerül.

A csoportvezető hozzátette: korlátozott számban éjszakai bérletet is lehet váltani erre a parkolóra. Az önkormányzati rendelet szerint összesen ötven ilyen bérletet tudnak értékesíteni. Ennek ára az idei év hátralévő hónapjaira 9 ezer forintba kerül, míg a következő esztendőre 36 ezer forint. Ezzel este 8 és reggel 8 óra között parkolhatnak majd itt.

Tóth László hangsúlyozta: a Flesch Központ mögött található, néhány éve kialakított parkolók továbbra is ingyenesen használhatók.

Ez is érdekelhet...

Greiner Voluta Vízikarnevál: Sárkányhajó versenyek, sportesemények és koncertek két napon át

Idén ismét kétnapos lesz a Voulta Vízikarnevál, amit