Házak épülhetnek a szántón

Házak épülhetnek a szántón

- Kategória: Közélet

A hosszú ideje beépítésre szánt, ám eddig mezőgazdasági művelés alatt álló Kiserdő utcai telektömb fejlesztése kezdődik meg hamarosan. A tervek szerint összesen mintegy háromszáz lakás épülhet majd a több mint öthektáros területen.

Még korábban döntött úgy az önkormányzat, hogy a Kiserdő utca és a Mosoni-Duna közötti üres, mezőgazdasági művelés alatt álló területre készüljön szabályozási terv. A tömb nagyobb része a településszerkezeti tervben idegenforgalmi, rekreációs övezetbe tartozott, de hatályos szabályozása nem volt a területre. Ilyen funkcióra több mint egy évtizede nem érkezett érdemi beruházói érdeklődés, ráadásul hasonló célra vannak szabad területek a Mosoni-Duna partján, az Itató szabadstrandnál. Az önkormányzat korábban emiatt is döntött a parcella lakáscélú hasznosítása mellett. A beépítésre szánt terület körülbelül 5,3 hektár, ám a Mosoni-Duna partján már létező üdülőházas besorolású ingatlanok változatlanok maradnak.
A szabályozás elfogadását követően a közelmúltban indult meg terület előkészítése. A beépítésre szánt telkek a Movinnov Kft. és az önkormányzat tulajdonában vannak. Az ingatlanfejlesztéssel a Movinnov Kft.-t bízta meg a város.

„Ez a tömb hosszú ideje beépítésre szánt terület, ami eddig mezőgazdasági művelés alatt állt.” – szögezte el érdeklődésünkre Pollhammer Jenő, a Movinnov Kft. ügyvezetője. Elmondta: az önkormányzat olyan szabályozást fogadott erre a tömbre, ami elsősorban kertvárosi jellegű beépítést engedélyez, különös figyelemmel arra, hogy maradjon elég zöldfelület.

Az 5,3 hektáros területen összességében mintegy háromszáz lakás építésére lesz majd lehetőség. A Fácános utca folytatásaként családi házas beépítés lesz, míg a Kiserdő utca felől, a Lajta-hídhoz közel épülhetnek majd társasházak. A területet a Fácános utca folyatásában kiépítendő gerincúton tárják majd fel, ami a Lajta-híd előtt köt ki a Kiserdő utcára.

Az ügyvezető hozzátette: az előkészítő munka már elkezdődött. Ennek legfőbb eleme a területet keresztező magasfeszültségű légvezeték kiváltása földkábellel. Ez amellett, hogy költséges, hosszú időt is igénybe vesz. A tervek szerint a jövő év elején kezdődhet a közművek építése, legkorábban pedig 2018. második felében kezdődhetnek a telek értékesítések.

DSC_6247

Ez is érdekelhet...

Húsvétkor is figyeltek a közlekedési szabályok betartására

Fokozott közlekedési  ellenőrzést tartottak a rendőrök a húsvéti