Hamarosan fizetős lesz parkolás a Flesch Központnál

Hamarosan fizetős lesz parkolás a Flesch Központnál

- Kategória: Hírek, Közélet

A sorompókat már felszerelték. Jelenleg a további technikai eszközök kiépítése zajlik a Flesch Központ melletti parkolóban. Ezek elkészülte után – várhatóan néhány héten belül – fizetőssé válik itt a várakozás a nap 24 órájában.

Még 2021. szeptemberében döntött a képviselő-testület arról, hogy fizetőssé teszik a parkolást a Flesch Központ melletti várakozóhelyeken. A változtatásra azért volt szükség, mert a Flesch Központ mellett található parkolóhelyeken az újonnan épült társasházak miatt megnövekedett a forgalom. Ezeket a parkolókat javarészt a társasházak lakói, illetve a vállalkozások vendégei használják. Az intézmény mögött található, a néhány éve kialakított ingyenes parkolók ellenben kihasználatlanok, noha itt több várakozóhelyet hoztak létre, mint ami a régi Flesch-parkolóban rendelkezésre áll.

A parkoló fizetőssé tételével elérhető, hogy különösen rendezvények és előadások alkalmával a központ látogatói vegyék igénybe a helyeket. A módosítással közel kilencven parkoló válik díjkötelessé. Az épület mögötti várakozóhelyek továbbra is biztosítják a díjmentes parkolást.

Amint azt Tóth László, a Városüzemeltető és Fenntartó Kft. parkolási csoportjának vezetője érdeklődésünkre elmondta: a fizetőrendszer kiépítése azért húzódott, mert mostanra tudták beszerezni a szükséges technikai eszközöket. A sorompók és kamerák kiépítése az elmúlt hetekben megtörtént. A Flesch Központhoz legközelebbi részen építették ki a beléptető rendszert. A további kijáratok lezárást az elkövetkezendő hetekben végzik el. Várhatóan néhány héten belül működni fog a rendszer.

Hozzátette: az érintett terülten a díjköteles időszakot a hét minden napján 0-24 órás időintervallumban határozták meg. Kivétel ez alól a december 24. és december 31. közötti időszak. A parkolóban I. díjzónának megfelelő óradíjat kell majd fizetni, azaz 300 forintot óránként. Az első harminc perc minden esetben díjmentes lesz. A Flesch Központban rendezett előadásokra érkezők pedig a jegypénztárnál két órára díjmentességet érvényesíthetnek.

A parkolóban zárt rendszerű ki- és beléptető rendszert működtetnek majd. A város egész területére érvényes parkolási bérlet itt nem lesz elfogadott, azonban lehetőséget biztosítanak éjszakai bérlet vásárlására. Ennek érvényessége este nyolc órától másnap reggel nyolc óráig tart. Egyelőre összese ötven bérletet adnak majd ki.

Ez is érdekelhet...

Felújítják a hidat

Felújítja a Városüzemeltető és Fenntartó Kft. a Tímár