Több mint száz új óvári gazdász vette át diplomáját

Több mint száz új óvári gazdász vette át diplomáját

- Kategória: Hírek, Közélet

Összesen 113 végzős hallgató vehette át oklevelét a Széchenyi István Egyetem Albert Kázmér Mosonmagyaróvári Karán minap rendezett diplomaátadón.

Az ünnepség dr. Szalka Éva dékán köszöntőjével vette kezdetét, melyben kiemelte, hogy az Albert Kázmér Mosonmagyaróvári Kar a hazai agrárkutatás bölcsőjeként szolgál, a frissdiplomások pedig a közösséggel szembeni kötelezettségeikkel, hitükkel és kitartásukkal sokaknak példát mutathatnak. Ezt követően dr. Kovács Attila, a nemzetközi kapcsolatokért felelős dékánhelyettes angolul köszöntötte az intézmény angol nyelvű képzésein végzett hallgatókat, majd Mosonmagyaróvár alpolgármestere, dr. Iváncsics János üdvözölte az oklevelük átvétele előtt álló fiatalokat.

Az ünnepség a végzősök eskütételével folytatódott, majd a hallgatók diplomájuk átvétele után a „Mosonmagyaróvár Tiszteletbeli Polgára” címet igazoló oklevelet is megkapták. A kiemelkedő közösségi tevékenységért odaítélhető Pro Auditoribus díj oklevél minősítésében részesült Mohari Laura Anna élelmiszermérnök és Szalkai-Tóth Leila növényorvos hallgató, míg a Pro Auditoribus díj emléklap minősítésével jutalmazták Hanzli Levente László vidékfejlesztési agrármérnök, Nagy Kristóf és Pethő Marcell osztatlan agrármérnök, illetve Reider Virág Zsófia élelmiszermérnök hallgatókat.

Az eseményen jelenlévők: megköszönték dr. Szalka Éva hamarosan leköszönő dékán munkáját, akinek a helyére dr. Tóth Tamás lép majd.

Az ünnepségen elhangzott: a 2022. évi Dr. Hunyadi Károly-emlékérmet a kar Növénytudományi Tanszékének tudományos főmunkatársa, dr. Kerekes Gábor nyerte el, a mosonmagyaróvári önkormányzat pedig a városi pedagógusnap alkalmából a „Mosonmagyaróvár Város Kiváló Egyetemi Oktatója” díjat adományozta dr. Gulyás László egyetemi docensnek.

Ez is érdekelhet...

Elismeréseket adtak át a Rendőrség Napja alkalmából

A Rendőrség Napja alkalmából adott át elismeréseket dr.