Gyurkovics Tibor  Vers- és Prózamondó Verseny

Gyurkovics Tibor  Vers- és Prózamondó Verseny

- Kategória: Közélet

November 14-én, szombaton városunkban került megrendezésre a Gyurkovics Tibor Nyugat-dunántúli Regionális Vers- és Prózamondó Verseny döntője Mosonmagyaróvár Város Önkormányzata, a Nemzeti Kulturális Alap, a Nemzeti Alapítvány, az Alapítvány a „Közjóért” valamint a Magyar Művészeti Akadémia támogatásával. A Fehér Ló Közösségi Házban Zala, Vas, Győr-Moson-Sopron megyéből a megyei elődöntők után 10 ifjúsági és 12 felnőtt korú versmondónak adatott meg a lehetőség, hogy előadjon egy Gyurkovics és egy szabadon választott művet.

A rangos zsűriben Császár Angela Jászai Mari-díjas színművész, Jordán Tamás és Gálffi László Kossuth-és Jászai Mari-díjas színművészek, Juhász Judit az Anyanyelvápolók Szövetségének elnöke, valamint a költő özvegye, Gyurkovics Györgyi foglaltak helyet.

Az ünnepélyes díjátadónak, melyet dr. Iváncsics János alpolgármester nyitott meg, már a Cselley-ház adott otthont. Mosonmagyaróvár Város Önkormányzata magas pénzjutalomban részesítette az ifjúsági és a felnőtt kategória első három helyezettjét. A  zsűri döntésének értelmében az alábbi helyezések születtek:

Felnőtt kategória:  1. Horváth István – Nagykanizsa, 2. Dudás Dorottya – Győr, 3. Torma Attila – Zalaegerszeg

Ifjúsági kategória:  1. Baj Bianka – Nagykanizsa, 2. Vámos Áron – Mosonmagyaróvár, 3. Micsinai Dominik – Nagykanizsa     A gálaműsort a Rizikófaktor Együttes Gyurkovics-versekből összeállított műsora zárta.

2015/19

Ez is érdekelhet...

Az Év Állatvédő Középiskolája a Kossuth Lajos Gimnázium

Az Állatvédelem gyerekeknek szerkesztőbizottsága és az Állatorvostudományi Egyetem