Gyurcsány Ferenc: Jövő hét végére megállapodhatnak a választási szövetségről

Gyurcsány Ferenc: Jövő hét végére megállapodhatnak a választási szövetségről

- Kategória: Közélet

„Mosonmagyaróváron még inkább értik – Ausztria közelsége okán -, hogy szükség van a magyar bérek emelésére. Ez is szerepel a Demokratikus Koalíció „Sokak Magyarországa” című programjában.” – jelentette ki Gyurcsány Ferenc, a DK elnöke kedd este _Mosonmagyaróváron. A pártelnök a zsúfolásig megtelt nagyteremben beszélt a DK programjáról és a jelenleg is zajló aláírás gyűjtési akciójukról.

„Mindazokat képviseljük, akik kormányváltást akarnak.” – mondta el portálunk érdeklődésére Gyurcsány Ferenc. Hozzátette: noha hivatalosan még nem indult el, de valójában javában dübörög már a választási kampány. A pártelnök kiemelte: a mosonmagyaróváriak többsége tudja, milyen a szomszédos Ausztriában élők életszínvonala. „Ezt a kicsit unalmas osztrák életet szeretnénk mi is. Ennek elérést célozza a DK programja.” – hangsúlyozta. Gyurcsány Ferenc hozzátette: tisztában vannak azzal, hogy az ország gondjait egyik napról a másikra nem lehet megoldani, ám a leghosszabb út is az első lépéssel kezdődik. A politikus a legfőbb problémák közt említette a bérek alacsony színvonalát, az egészségügyben kialakult hosszú várólistákat, valamint szerinte vissza kellene adni az oktatási intézményeket, kórházakat az önkormányzatoknak, hogy helyben dönthessenek saját dolgaikról.

Gyurcsány Ferenc beszélt a DK közelmúltban kezdett aláírásgyűjtéséről is, miszerint ne szavazhassanak azok, akik soha nem éltek Magyarországon, és nem viselik a szavazatuk következményét. Az elnök szerint előzetes várakozásaikat is felülmúlta az eddig elért eredmény. Az internetes felületen már 100 ezer fölött van a támogatók száma, a papír alapú aláírásgyűjtést pedig még nem összegezték.

A jövő évi országgyűlési választásokra az esetleges összefogásról portálunk érdeklődésére Gyurcsány Ferenc elmondta: a finiséhez értek az ezzel kapcsolatos tárgyalások. Várhatóan a jövő hét végére megszületik erről a megállapodás az MSZP-vel, aminek részleteit azt követően hozzák nyilvánosságra. A DK széleskörű összefogást szeretne, ezért a szocialistákon kívül tárgyalnak erről az Együtt, a Párbeszéd Magyarországért és a Modern Magyarország Mozgalom vezetőivel is. A megállapodások eredményeként minden választókörzetben demokratikus jelölje lesz majd az összefogásnak. – tette hozzá a pártelnök.

DSC_8960 DSC_8963 DSC_8965 DSC_8969 DSC_8971 DSC_8975 DSC_8979 DSC_8987 DSC_8989 DSC_8996 DSC_8997

Ez is érdekelhet...

Húsvétkor is figyeltek a közlekedési szabályok betartására

Fokozott közlekedési  ellenőrzést tartottak a rendőrök a húsvéti