Idén új helyszínen a Téli Fesztivál

Idén új helyszínen a Téli Fesztivál

- Kategória: Egyéb

Műjégpálya, színes programokkal teli adventi hétvégék, koncertek, vásári forgatag a Téli Fesztiválon december 1. és 22. között.

Hosszú évek után tér vissza a Városközpontba, a Flesch Központ épületébe és környékére Mosonmagyaróvár egyik nagy programsorozata. Minden korosztály talál majd lehetőséget a szórakozásra és kikapcsolódásra a Téli Fesztiválon: party a jégen DJ-kel, Péter Szabó Szilvia koncert, Karácsonyi Vásár, gyermekszínházi előadások, játszóházak várják többek között a látogatókat.

A helyszín mellett a legnagyobb újdonság idén a korcsolyapálya, amelyet szintén a Flesch Központnál építettek fel.  Tanítási időszakban hétköznap délelőtt 10 és délután 1 óra között várják az iskolás és óvodás csoportokat. Hétfőtől csütörtökig délután 2-től este 9-ig, pénteken este 10 óráig, szombaton délelőtt 10-től este 10-ig, vasárnap pedig este 9 óráig korcsolyázhatnak majd a jég szerelmesei.

A decemberi hétvégi hangulatról, péntek – szombat estéken ismert mosonmagyaróvári DJ-k gondoskodnak – Bicsek, Hores, S!D, ConAty és Hanzséros Dávid Vinisoundz. Lesz andalítóbb, nosztalgikus hullám és elsöprő lendületes zene a hagyományos karácsonyi dallamok mellett.

December 9-én és 10-én a Flesch Központ épületében rendezik a Karácsonyi Vásárt, amely hosszú idő után tér ide vissza.  Apró ajándékokat, könyveket, játékokat és finomságokat vásárolhatnak szeretteiknek. December 9-én lesz a Városi Mikulás ünnepség. Egész napos programokkal várják a gyermekeket és kísérőiket. Lesz játszóház, ingyenes arcfestés és csillámtetoválás, óriás fajátékokkal játszhatnak kicsik és nagyok, készíttethetnek családi fotókat. Ezen a napon ingyenesen használhatják a gyermekek a Kozári körhintát is. Écsi Gyöngyi műsora 11 órától kezdődik, amelyre a regisztrációs jegyek ingyenesen igényelhetők. 15 órától kezdődik a Turay Ida Színház előadásában „A Mikulás manói” című műsor – melyre 500 Ft-ért válthatnak jegyeket a Flesch Központ jegypénztárában, majd megérkezik a Mikulás is. A vásár forgatagában zenés előadással kedveskedik az érdeklődőknek Cseh Dóri, Takács András és Szalay Tamás. Az estet 18 órától a Fourtissimo zenekar karácsonyi koncertje zárja. December 10-én folytatódik a Karácsonyi Vásár és a fotózás is. Itt lesz a Bakondi Kvartett, Sági Tünde, a Lipóti Vegyeskar, és 17 órától a „Black and Proud” Gospel Énekegyüttes.

December 15-én 16 óra 15 perctől a Mosonmagyaróvári Ütőegyüttes érkezik a Fesztivál színpadhoz immár szabadtéren, majd 17 órától a Bakondi Kvartett. 18.30-tól pedig Péter Szabó Szilvia akusztikus, élő koncertje lesz.

December 16-án és 17-én a Kozári körhinta ismételten ingyenesen áll a gyerekek rendelkezésére. December 16-án 10 órától 18 óráig játszóházi program keretében karácsonyi gipszfigurákat festhetnek, csigatésztát, képeslapot és ajándékkísérőt készíthetnek a gyerekek. 15 óra 30 perctől Netz Produkció „Szabad-e Regölni” című előadását láthatják a Fesztivál színpadon, 17 órai kezdettel a Lucky Gentlemen zenés karácsonyi műsorát nézhetik meg.

December 17-én 16 órára várnak minden kedves érdeklődőt a Fesztivál színpadhoz, ahol Kiss Veronika vezetésével karácsonyi dalok csendülnek fel. Ezt követően a Lipóti Pékség, Mosonmagyaróvár Város Önkormányzata és a Szent György Lovagrend képviseletének jóvoltából a 100 méteres szeretetkalács ajándékozása zajlik majd a színpadon. Az ünnepség zárásaként minden jelenlévőt vendégül látnak egy szelet kalácsra és egy pohár meleg teára, majd a MOFÉM Fúvószenekar koncertjével zárul a Téli Fesztivál szabadtéri programsorozata.

plakat2017

Ez is érdekelhet...

Ne vásároljunk, vagy béreljünk meggondolatlanul élő nyulat húsvétra!

Húsvét közeledtével a felelős állattartásra, ezen belül különösen