Gőzerővel épül a tehermentesítő

Gőzerővel épül a tehermentesítő

- Kategória: Közélet

Jó ütemben halad a déli tehermentesítő út építése Mosonmagyaróváron. Az elkerülő részeként három körforgalmat is kialakítanak, valamint építenek egy vasúti felüljárót.

Amint arról portálunkon korábban már beszámoltunk, több mint 6 milliárd forintos kormányzati támogatással valósul meg Mosonmagyaróvár déli elkerülő útja. A beruházás ünnepélyes alapkőletételére februárban került sor. Azóta gőzerővel zajlanak a munkálatok a területen.

A városi tehermentesítés érdekében a NIF Zrt. beruházásában egy közel 3 kilométeres út, valamint egy új vasúti híd is épül az STR Mély- és Magasépítő Kft. kivitelezésében. A déli tehermentesítő út az 1-es és a 86-os főút összekötésével a déli városrész tehermentesítését és az iparterület feltárását valósítja meg.

Az elkerülő nem csupán egy utat, hanem fejlődési lehetőséget is jelent a város számára, hiszen így a belterületi teherforgalom csökkentése mellett az ipari park fejlesztése is elindulhat. – hangsúlyozta dr. Árvay István polgármester. Hozzátette: az érintett útszakaszon három körforgalom is épül. Közel három kilométeren építenek ki utat, valamint a Kenyérgyári út folytatásaként egy új vasúti felüljáró is létesül. Emellett mintegy másfél kilométer hosszan kerékpárutat és járdát is kialakítanak.

A fejlesztés jelenlegi állásáról a polgármester érdeklődésünkre elmondta: a tehermentesítő út úgynevezett „zöldmezős” szakaszán májusra már megtörtént a humuszleszedés, ezt követően pedig a szakemberek elvégezték a talajstabilizálást is. Jelenleg az alapozás zajlik. A vasúti híd pillérezése is elkészült már. Zajlik továbbá az 865-os főúti csomópont szélesítése és megerősítése.

Az 1-es számú főút és Kenyérgyári út csomópontjában megkezdődött a leendő körforgalom kialakítása. Ennek részeként elbontották az eddig ott lévő gördeszka pályát. Ehelyett egy modernebb és nagyobb hasonló létesítményt építenek a közelben.

Az út a tervek szerint 2024. év elejére készül el.

 

default

 

Ez is érdekelhet...

Újabb több milliós támogatás a mentőállomásnak

Mintegy 4,5 millió forintnyi összegben támogatta két helyi