Fotókiállítás a Hunyadiban

Fotókiállítás a Hunyadiban

- Kategória: Közélet

Több mint 11 éve működik a Hunyadi Mátyás Szakközépiskola és Szakiskolában a Honvédség és Társadalom Baráti Kör. Az egyesület célja a honvédelmi hagyományok ápolása, katonai sírok gondozása Mosonmagyaróváron és a Bakony-alján található Gézaházán. Továbbá túlélő táborok szervezése, honvédelmi és hazafias nevelés – ezen belül a hazai és külhoni tájak, így a Trianon előtti Magyarország kincseinek bemutatása.

A diákok az amatőr rádiózás titkaiba is bepillantást nyerhetnek, de laktanyalátogatások, honvédségi nyílt napok keretében megismerkedhetnek a Magyar Honvédség eszközeivel, katonáival is.

Az elmúlt időszakban az egyesület igyekszik felkarolni a fiatalok művészeti tevékenységét is. Ennek keretében az ősz végén kiállítást rendezett az egyesület az iskola azon korábbi tanulóinak a fotóiból, akik amatőrként bár, de profi szinten fényképeznek.

Február 23-án pedig a Lajta Fotóegyesület – a Kossuth Lajos Gimnázium fotóköre – mutatkozott be a Hunyadiban. Elhozták a képeiket a gimnázium mai tanulói is, de azok is, akik bár már végeztek a Kossuthban, de most is aktívan részt vesznek a Lajta Fotóegyesület munkájában. Az egyesület munkáját Bacher József, a Kossuth Lajos Gimnázium tanára irányítja.

2015/6

Ez is érdekelhet...

Az Év Állatvédő Középiskolája a Kossuth Lajos Gimnázium

Az Állatvédelem gyerekeknek szerkesztőbizottsága és az Állatorvostudományi Egyetem