Farkas atya Pro Urbe díjas

Farkas atya Pro Urbe díjas

- Kategória: Közélet

Farkas István piarista atya meghatározó személyisége Mosonmagyaróvárnak. Bár mindössze 13 éve él a városban, annak vallási, kulturális életében aktívan részt vesz, s közéleti tevékenység is közismert.

Nem okozott meglepetést senki számára, hogy Mosonmagyaróvár képviselő-testülete munkásságát Pro Urbe díjjal ismerte el augusztus 20-án.

A Városháza dísztermében tartott megható ünnepségen volt tanára, Jelenits István piarista tartotta a laudációt. Az idős szerzetes, aki irodalomtörténészként is kiváló, a sülysápi születésű pályatárs iskolaépítő szerepe mellett a közéleti szerep jelentőségét hangsúlyozta, s mindamellett nem feledkezett el az országos közoktatási szerepet vállaló tanárról sem.

Vereb Zsolt, a Piarista-iskola nevében köszöntötte elődjét, s a tantestület kérésére Böröndi Lajos költő verssel.

Az ünnepségen volt helyettese, Kiszelka Mariann is szerepelt abban a verses-zenés összeállításban, amelyet az iskola tanulói adtak volt igazgatójuk tiszteletére.

A díjátadást követően, amelyen jelen voltak Mosonmagyaróvár testvérvárosainak képviselői is dr. Árvay István polgármester adott fogadást Farkas István tiszteletére.

(Farkas Istvánnal következő számunkban olvasható interjú.)

2015/14

Ez is érdekelhet...

Húsvétkor is figyeltek a közlekedési szabályok betartására

Fokozott közlekedési  ellenőrzést tartottak a rendőrök a húsvéti