Emlékéremmel ismerték el a kapitány munkáját

Emlékéremmel ismerték el a kapitány munkáját

- Kategória: Hírek, Közélet

„Mosonmagyaróvárért Emlékéremmel” tüntették ki Szabó Jenő ezredest, a Mosonmagyaróvári Rendőrkapitányság vezetőjét a képviselő-testület csütörtöki ülésének kezdetén.

Szabó Jenő magasfokú hivatástudata, felkészültsége, valamint Mosonmagyaróvár közösségének szolgálata elismerése és köszönete jeleként érdemelte ki a „Mosonmagyaróvárért Emlékérem” díjat. Az ezredes három évvel ezelőtt vette át a kapitányság vezetését. Szabó Jenő november 1-jei hatállyal rendelkezési állományba vonul, így a Mosonmagyaróvári Rendőrkapitányság élén betöltött beosztása megszűnik. A köszöntésén elhangzott: egy szakmai életút lezárásaként visszatért abba a városba, amelynek önkormányzata a második legrangosabb városi elismeréssel tiszteleg most szakmai munkássága előtt. Az elismerés átvételét követően Szabó Jenő megköszönte az elismerést. Mint mondta: mindig is a legjobb tudása szerint látta el a feladatát. Örül annak, hogy ott fejezheti be pályafutását, ahol kezdte.

A testületi ülésen napirend előtt kért szót Szabó Miklós (MPKE) „ ki viszi el a leveleket” címmel. A képviselő azt tudakolta a polgármestertől és egyben a nagytérségi hulladékgazdálkodási társulás elnökétől, hogy a közterületeken, a házak előtt lehullott faleveleket összegyűjtik-e. A kérdésre válaszolva dr. Árvay István elmondta: a korábbi évek gyakorlatának megfelelően a szolgáltató most is havi egy alkalommal elszállítja a zöldhulladékot. Emellett továbbra is egy köbméterig a mosonmagyaróváriak ingyenesen kivihetik a hulladékudvarra az udvarukon keletkezett ilyen jellegű hulladékot. Továbbá a védett fasorok mentén lakók ingyenesen kapnak olyan zsákot, amit a szolgáltató díjmentesen elszállít. A téli időszak előtt pedig elviszik majd a zsákokba gyűjtött zöldhulladékot.

Ez is érdekelhet...

Újabb több milliós támogatás a mentőállomásnak

Mintegy 4,5 millió forintnyi összegben támogatta két helyi