Életmentő eszközt adományoztak

Életmentő eszközt adományoztak

- Kategória: Hírek, Közélet

A városban és környékén elsőként helyeztek ki közterületre félautomata defibrillátort az Aldi mosonmagyaróvári áruházánál. Az életmentő eszköz beszerzését a Szent Kristóf Mosonmagyaróvár és Kistérsége Közhasznú Mentőalapítvány és az Oxy-Mov Bt. közösen finanszírozta.

Az országban számos helyre telepítettek már közterületi félautomata defibrillátort annak érdekében, hogy egy esetleges hirtelen szívmegállás esetén a nap huszonnégy órájában elérhető legyen ez az életmentő eszköz. Eddig Mosonmagyaróváron és a környező településeken nem volt ilyen közterületi defibrillátor. Ezért szorgalmazta a Szent Kristóf Mosonmagyaróvár és Kistérsége Közhasznú Mentőalapítvány és az Oxy-Mov Bt., hogy a térségben is legyen ilyen eszköz. Így közösen szerezték be a mintegy 1 millió forint értékű készüléket.

Amint azt az átadón Medvácz Péter, az alapítvány tagja, valamint Farkas Tamás, az Oxy-Mov Bt. képviselője elmondták: már régóta szerették volna, ha egy ilyen készülék rendelkezésre áll egy esetleges közterületi hirtelen szívmegállás esetén. Keresték azt a helyszínt, ahol ennek a legjobb helye lenne. A statisztika alapján az elmúlt időszakban három közterületi újraélesztésre is sor került a Királyhidai úti bevásárlóközpontnál. Ezért döntöttek úgy, hogy ezen az egyébként is forgalmas területen helyezik el a defibrillátort. A kezdeményezés mellé állt az Aldi is, így áruházuk falára helyezhették ki az eszközt.

A félautomata defibrillátor a nap huszonnégy órájában elérhető. A felnyitás után tanácsokat ad a használónak, hogy sikeres legyen az időben elkezdett újraélesztés. Fontos azonban, hogy az újraélesztés megkezdése előtt tárcsázzák a 112-es segélyhívót is, ahol a diszpécser pontos információkat ad a sikeres újraélesztéshez.

Az átadáson dr. Iváncsics János alpolgármester köszönte meg az alapítvány és az Oxy-Mov Bt. felajánlását az önkormányzat nevében. Mint mondta: az alapítvány eddig is nagyon sokat tett annak érdekében, hogy a térségben élők nagyobb biztonságban legyenek. Ez az adomány szintén ehhez járul hozzá. Fontos, hogy egy forgalmas bevásárlóközpontban legyen egy ilyen életmentő eszköz.

Ez is érdekelhet...

Veszélyesek is lehetnek a nutriák – Egyre nagyobb a számuk a városban

Aranyosak, szelídek és egyre többen vannak a városban.