Életmentő eszközt adományoztak

Életmentő eszközt adományoztak

- Kategória: Hírek, Közélet

A városban és környékén elsőként helyeztek ki közterületre félautomata defibrillátort az Aldi mosonmagyaróvári áruházánál. Az életmentő eszköz beszerzését a Szent Kristóf Mosonmagyaróvár és Kistérsége Közhasznú Mentőalapítvány és az Oxy-Mov Bt. közösen finanszírozta.

Az országban számos helyre telepítettek már közterületi félautomata defibrillátort annak érdekében, hogy egy esetleges hirtelen szívmegállás esetén a nap huszonnégy órájában elérhető legyen ez az életmentő eszköz. Eddig Mosonmagyaróváron és a környező településeken nem volt ilyen közterületi defibrillátor. Ezért szorgalmazta a Szent Kristóf Mosonmagyaróvár és Kistérsége Közhasznú Mentőalapítvány és az Oxy-Mov Bt., hogy a térségben is legyen ilyen eszköz. Így közösen szerezték be a mintegy 1 millió forint értékű készüléket.

Amint azt az átadón Medvácz Péter, az alapítvány tagja, valamint Farkas Tamás, az Oxy-Mov Bt. képviselője elmondták: már régóta szerették volna, ha egy ilyen készülék rendelkezésre áll egy esetleges közterületi hirtelen szívmegállás esetén. Keresték azt a helyszínt, ahol ennek a legjobb helye lenne. A statisztika alapján az elmúlt időszakban három közterületi újraélesztésre is sor került a Királyhidai úti bevásárlóközpontnál. Ezért döntöttek úgy, hogy ezen az egyébként is forgalmas területen helyezik el a defibrillátort. A kezdeményezés mellé állt az Aldi is, így áruházuk falára helyezhették ki az eszközt.

A félautomata defibrillátor a nap huszonnégy órájában elérhető. A felnyitás után tanácsokat ad a használónak, hogy sikeres legyen az időben elkezdett újraélesztés. Fontos azonban, hogy az újraélesztés megkezdése előtt tárcsázzák a 112-es segélyhívót is, ahol a diszpécser pontos információkat ad a sikeres újraélesztéshez.

Az átadáson dr. Iváncsics János alpolgármester köszönte meg az alapítvány és az Oxy-Mov Bt. felajánlását az önkormányzat nevében. Mint mondta: az alapítvány eddig is nagyon sokat tett annak érdekében, hogy a térségben élők nagyobb biztonságban legyenek. Ez az adomány szintén ehhez járul hozzá. Fontos, hogy egy forgalmas bevásárlóközpontban legyen egy ilyen életmentő eszköz.

Ez is érdekelhet...

Tűzoltókat támogatták

Több mint százezer forintos adománnyal támogatta a Mosonmagyaróvári