Digitális fogorvoslás a páciensek szolgálatában

Digitális fogorvoslás a páciensek szolgálatában

- Kategória: Közélet

Az elmúlt évek legnagyobb fogászati fejlesztése, az intraorál szkenner egy magasabb digitális szintre emelte a fogorvoslást. Ez a mosonmagyaróvári Marton.Dental Fogászaton elsők között bevezetett csúcstechnológia nemcsak a fogorvos munkáját segíti, de mindenekelőtt a páciensek igényeit és kényelmét tartja szem előtt. Erről és a páciensközpontú, modern fogorvoslás számos más előnyéről Dr. Marton Zoltánnal, fogszakorvos és implantológussal beszélgettünk.  

– A szkennert, mint képlovasót már ismerjük otthonról vagy az irodából. De mire tudja ezt használni egy fogorvos?

Dr. Marton: A száj szkenner (szakirodalomban: intraoral scanner) szintén egy képalkotó eszköz. A szánk belsejéről és a fogazatunkról készít egy tökéletes, digitális lenyomatot és ez által új utakat nyit meg a fogorvoslásban. A szájüregünk leképzése azonnal megjelenik a képernyőn és pár perc múlva ez alapján a fogtechnikai labor munkatársai már munkához is láthatnak.

Miért döntött a Marton.Dental egy ilyen komoly és korát megelőző fogászati eszköz beszerzése mellett?

Dr. Marton: A digitalizáció napjaink minden területén fontos téma és a fogászati praxisunkban mindig is jelen volt. Én viszont nem csak egy újabb trendet akartam követni, ami esetleg a hiányzó tapasztaltok miatt sem a fogászatunknak, sem a pácienseknek nem kedvez. Inkább arra a kérdésre kerestem a választ, hogy mi az, ami a mi munkánkat megkönnyíti és a pácienseknek előnyt jelent. Miután láttuk, hogy többen nehezen viselik a lenyomatvételt, ami egy pár percig tartó, a kezelő székben mégis óráknak tűnő kellemetlen folyamat, könnyen megszültetett a döntés.

– Mit nyújt ez az újítás azoknak, akik Önökhöz fordulnak?

Dr. Marton: Az egyik legnagyobb előnye az, hogy nincs lenyomatvétel és a velejáró hányinger elmarad, továbbá nincs lenyomati pontatlanság a precíz 3D képalkotásnak köszönhetően, ill. a digitális adatátvitelből következik, hogy gyorsabb a munkafolyamat és egyszerűbb a kommunikáció. Végül, de nem utolsó sorban a tárolt adatok örök érvényűek és akár évek múlva is felhasználhatók, így nincs szükség újabb lenyomatra.

– Mindez bizonyára az Ön munkájában is nagy változást jelentett. Mik az eddigi tapasztalatai és hogy fogadták az újítást a páciensei?

Dr. Marton: Szerencsére lehetőségem volt a Medit i500 fogászati szkennert még a beszerzése előtt többször is élesben kipróbálni, így teljes bizonyosságot szerezhettem a gépről és annak digitális alkalmazásáról. A betanulási időszak után a csapatom és én már tisztán láttuk az új technológia előnyeit. Ez egy jövőbetekintő beruházás volt, ami visszatekintve minden pénzt megért. Ebben az esetben a technológia valóban segítségünkre van és a pácienseink érdekeit szolgálja. A már több éves tapasztalat ezzel az eszközzel is minket igazol.

MARTON.DENTAL Fogászat

info@marton.dental

www.marton.dental

0036 30 4618818

0036 96 951046

9200 Mosonmagyaróvár, Április utca 1.

Ez is érdekelhet...

Húsvétkor is figyeltek a közlekedési szabályok betartására

Fokozott közlekedési  ellenőrzést tartottak a rendőrök a húsvéti