Bíznak a jó szezonban, de egyelőre még sok a bizonytalanság

Bíznak a jó szezonban, de egyelőre még sok a bizonytalanság

- Kategória: Közélet

A járványhelyzet bevezetett kormányzati intézkedések okán fél éves bezárásra kényszerült a mosonmagyaróvári termálfürdő is. A létesítmény vezetője bízik abban, hogy erős lesz az idei nyári szezon, ám az újra nyitást követően egyelőre még sok a bizonytalanság és óvatosak az emberek.

A tavaly október óta fél éven át nem fogadhatott vendégeket a mosonmagyaróvári Flexum Termál & Spa. Amint azt Rongits Attila a létesítmény vezetője portálunknak elmondta: ez idő alatt elsődleges célkitűzésük volt, hogy dolgozóikat megtartsák. Ez nagyrészt sikerült is, ám arra nem számítottak, hogy ilyen hosszan elhúzódik a kényszerű leállás. Sajnos a bezárásra éppen akkor került sor, amikor elkészültek a fejlesztéssekkel. Ez a fél év több tízmilliós veszteséget jelentett a fürdő számára.

Rongits Attila kiemelte: örülnek annak, hogy végre kinyithattak és, ha döcögősen is, de lassan és fokozatosan újra jönnek a vendégek. Egyelőre kizárólag védettséget igazoló kártyával lehet csak látogatni a létesítményt. Sokan érdeklődnek azzal kapcsolatban, hogy védettségi igazolásuk ugyan még nincs, de negatív koronavírus tesztjük igen, ezzel szeretnének bejönni a fürdőbe. Őket azonban egyelőre el kel utasítaniuk, hiszen a jogszabályok ezt nem engedik. Ugyanez a helyzet a külföldi vendégekkel. Noha a határátlépés most még nehézkes, de sok szlovák és osztrák vendég érdeklődik már a lehetőségek iránt. Amíg ezekkel az országgal nem születik hivatalos megállapodás, addig nem engedhetik be az onnan érkező vendégeket. Egyelőre kizárólag a belföldi és főként a helyi látogatókra számítanak a fürdőben. Az eddigi tapasztaltok szerint az emberek egyelőre óvatosak, egyre többen ugyan, de jelenleg még meglehetősen kis számban keresik fel a fürdőt. Ennek ellenére minden medencét üzemeltetnek, a nyitva tartás ugyanakkor egyelőre rövidített, déltől este nyolc óráig várják a vendégeket.

A fürdővezető hozzátette: júniusban kezdődik az idegenforgalmi szezon, ám egyelőre még bizonytalanok abban, hogy mekkora forgalmuk lesz nyáron. Bíznak abban, hogy mielőbb újra szabadon átjárhatók lesznek a határok. Érdeklődések és foglalások már érkeztek külföldi és hazai vendégektől egyaránt a szállodákba. Remélik, hogy a bizonytalanságok hamarosan megszűnnek és erős szezont zárhatnak a nyár végén.

Rongits Attila elmondta: a közelmúltban fejeződött be a több mint egy milliárd forintos fejlesztés a fürdőben. Emellett újabb beruházásokat terveznek. Jó eséllyel másfél hektárral bővíteni tudják a fürdő területét, ahol további fejlesztésekre nyílik lehetőség. Szeretnék továbbá felújítani és magasabb szintre emelni a Thermal Hotelt, valamint a harminchárom méteres medence fedését lecserélni.

Ez is érdekelhet...

Greiner Voluta Vízikarnevál: Sárkányhajó versenyek, sportesemények és koncertek két napon át

Idén ismét kétnapos lesz a Voulta Vízikarnevál, amit