Az új menetrenddel könnyebben elérhetővé válik a piac és a temető is

Az új menetrenddel könnyebben elérhetővé válik a piac és a temető is

- Kategória: Közélet
illusztrációillusztráció

Számos ponton módosul a helyi buszok menetrendje december közepétől Mosonmagyaróváron. A változtatás oka elsősorban új lakóterületek létrejötte a Duna- és Liget-lakóparkokban, ahol olyan nagyságrendű lakosságnövekedés következett be, amely indokolta a többlet járatok indítását. Emellett számos jelzés érkezett a temető és a piac elérhetőségére vonatkozóan is.

A legutóbbi, évközi menetrendi módosítás a korai győri vonat elérhetőségét volt hivatott biztosítani, ez már az új menetrend tervezetbe is beépült. Az új menetrend szerint szabadnapokon (szombaton) a vasútállomásról 8:50 és 13:25 órakor induló 1-es jelzésű járatok megszűnnek, helyettük az új 10-es vonalon indulnak járatok. A munkanapokon (hétfőtől péntekig) a vasútállomásról 17:25 órakor induló 2-es jelzésű járat megszűnik, helyette az 5-ös vonalon indul új járat. Szabadnapokon (szombaton) új járat indul a vasútállomásról 11:25 és 14:20 órakor.

Tanítási napokon a vasútállomásról 7 órakor induló 4H járat a jövőben 4-es jelzéssel, de változatlan útvonalon közlekedik. Az eddigi, vasútállomásról induló 4-es jelzésű járatok beolvadnak az 5-ös vonalba, amelyek ezután a Duna-lakóparkot is érintik.

Tanítási napokon a Tündérfátyol utcából 14:04 helyett 14:10, 16:17 helyett 16:23 órakor indul járat változatlan útvonalon a vasútállomásra. Az 5, illetve 5A vonalon új menetrendet vezetnek be. A 8-as számú járatok a LEMATEX munkarendje szerint közlekednek. Várhatóan 2020. év elején az üzem Halászira költözik, akkortól a járatokat leállítják. 10-es számmal új vonalat hoznak létre, melynek útvonala a vasútállomás és a városháza megállóhelyek között az 1-es vonallal megegyezik, azonban a városháza megállóhelyről az autóbusz-végállomás helyett az 5-ös vonallal megegyező útvonalon, az Ujhelyi Imre utca – Halászi út – Duna lakópark – Tündérfátyol utca útvonalon közlekedik.

Az új menetrendben az 5 és 5A járatok többsége, illetve az új 10-es buszok is érintik a Feketeerdői úti köztemetőt, új utazási lehetőségeket biztosítva ebben a viszonylatban mind munkanapokon, mind szabadnapokon. Az új 10-es vonal szabadnapokon (szombaton) a piac elérhetőségét is javítja.

Az 5, 5A járatok érintik a Duna-lakóparkot, jelentősen fejlesztve a dinamikusan növekvő, de eddig csak tanítási napokon három alkalommal érintett városrész kiszolgálását. Az új menetrend tanítási napokon tíz, tanszünetes munkanapokon hét, szabadnapokon (szombaton) három járatpárt tartalmaz ebben a viszonylatban. A menetrend tervezésénél figyelembe vették továbbá a MÁV-START Zrt. új vasúti menetrendjének tervezetét is.

Ez is érdekelhet...

Greiner Voluta Vízikarnevál: Sárkányhajó versenyek, sportesemények és koncertek két napon át

Idén ismét kétnapos lesz a Voulta Vízikarnevál, amit