Az óvónők nem csak a gyermekek mellett, hanem köztük is vannak

Az óvónők nem csak a gyermekek mellett, hanem köztük is vannak

- Kategória: Közélet

Még a nyár folyamán határozott a mosonmagyaróvári önkormányzat képviselő-testülete a Majoroki Óvoda új vezetőjének kinevezéséről, miután a korábbi vezető óvónő nyugdíjba vonult. Ennek nyomán Szodfridtné Tóth Lilla – aki korábban az intézmény helyettes vezetője volt – irányítja az óvodát.

Szodfridtné Tóth Lilla huszonnyolc éve, a főiskola elvégzése óta a Majoroki Óvodában dolgozik. Ez idő alatt megszerezte a vezetői szakképesítéseket is. Az elmúlt tíz évben pedig az intézményvezető helyettesi feladatokat is ellátta. A korábbi vezető óvónő nyugdíjba vonulása miatt döntött úgy, hogy megpályázza ezt az állást. Bár mint mondja: inkább óvónő szeret lenni, mintsem vezető. Ezt bizonyítja az is, hogy továbbra is az egyik nagycsoport „óvónénije”.

Az új óvodavezető mint mondja: elődei hagyományait szeretné folytatni. Lényegesebb változtatásokat nem tervez, hiszen ahogy fogalmazott: ez egy nagyon jól működő óvoda, kiváló munkatársakkal.

A Majoroki Óvoda hosszú ideje az egyik legnépszerűbb a városban. A felvételi körzet az elmúlt években sokat növekedett az új lakóparkok, övezetek miatt, valamint egyre fiatalodik ez a városrész, aminek köszönhetően sokkal több kisgyereket iratnak be ide. Jelenleg is „teltházzal” működik az intézmény, a száz férőhelyen négy csoportban száztíz kisgyermek nevelését végzik.

Szodfridtné Tóth Lilla hozzátette: nyolc óvónővel és a dajkákkal látják el a napi feladatokat. Nagyon jó a kollektíva, felkészült és tapasztalt munkatársakkal teszik a dolgukat nap, mint nap. Az óvoda nagyon jól felszerelt, köszönhetően az elmúlt évek folyamatos fejlesztéseinek. A fenntartó önkormányzat segítségével megújult az épület és az óvoda eszközei is. Az elkövetkezendő időszak tervei közt szerepel az udvari játékok fejlesztése és a balesetveszélyessé vált fűzfa kivágása miatt az árnyékolás megoldása.

Legfontosabb számukra, hogy a gyerekek szeressenek ide járni. Ennek érdekében különös figyelmet fordítanak arra, hogy az óvónők nem csak a gyermekek mellett, hanem köztük is vannak folyamatosan. – hangsúlyozta az óvodavezető.

Ez is érdekelhet...

Újabb több milliós támogatás a mentőállomásnak

Mintegy 4,5 millió forintnyi összegben támogatta két helyi