Az itt élők életét a víz határozza meg

Az itt élők életét a víz határozza meg

- Kategória: Közélet

Elkészült a vízpótló rendszer

 

– A Szigetköz víz nélkül elképzelhetetlen. Akármerre fordul a szél, az itt élők életét meghatározza a víz. ­Az, hogy idáig eljutottunk, szerinte közös munka eredménye, s erőt ad a további teendőkhöz – mondta dr. Nagy István államtitkár azon az átadó ünnepségen, amelyen hivatalosan is lezárult az a gigaprojekt, amelynek eredményeként a szigetközi vízpótlást, vízellátást sikerült helyreállítani.

Az ünnepséget Ásványrárón, az Árvai zárásnál tartották, ahol a vízügy, a megyei önkormányzat képviselői mellett megjelentek a környékbeli polgármesterek, s szép számmal a média képviselői.

Németh Zoltán, a megyei önkormányzat elnöke szerint, több, mint húsz éves adósságunkat sikerült törleszteni a természet és a szigetközi emberekkel szemben. Az évek óta folyó szakmai előkészítő munka igazolta: ha a pártpolitika és az “álzöld” szervezetek helyett a szakmapolitika kap szerepet,  olyan ügyekben is jelentős eredményeket lehet elérni, amelyekben vesztésre álltunk. Szerinte a munkát még folytatni kell, a gönyűi torkolati műtárgyra szükség van ahhoz, hogy a Mosoni-Duna teljes szakasza visszanyerje régi funkcióját. S az Öreg-Duna medrében is szükségesek még további beavatkozások. A mostani beruházás bebizonyította, hogy ha a szakértelem és az összefogás találkozik, akkor nincsen reménytelen ügy.

2015/11

 

Ez is érdekelhet...

Húsvétkor is figyeltek a közlekedési szabályok betartására

Fokozott közlekedési  ellenőrzést tartottak a rendőrök a húsvéti